Setari Cookie-uri

Cuperoza, roseata permanenta din obraji

Cand esti emotionata sau depui efort fizic ca iti navaleste sangele in obraji? Ai putea suferi de cuperoza.

comunicat de presa

Afectiune specifica indeosebi femeilor, cuperoza se caracterizeaza prin aparitia unor vinisoare rosii la nivelul fetei, urmata de inrosirea pielii. Cel mai adesea este localizata la nivelul obrajilor si al nasului.

Ce este cuperoza si cum se manifesta


Cuperoza este o afectiune a pielii, care se manifesta printr-o inroșire cauzata de prezenta unor vase dilatate, vizibile pe fata. Este mai frecventa la persoanele cu pielea subtire sau cu o elasticitate scazuta a peretilor capilariai dermului. In mod normal capilarele se dilata pentru a permite fluxului crescut de sange sa treaca, apoi revin la normal.

sursa foto: shutterstock.com

Capilarele mai slabe nu au o problema in a se dilata, insa nu mai pot reveni la forma initiala. Tocmai de aceea apare roseala pe piele.

Pe laga roseala care apare cel mai frecvent de-a lungul nasului si obrajilor, pielea este uscata si foarte sensibila. Culoarea sangerie este permanent si poate fi insotita de edem sau umflarea pielii. Afecteaza cu precadere femeile de varsta mijlocie (30 -50 de ani) si pe cele cu tenul deschis.

Citește și:

Ce determina aparitia cuperozei


"Atunci cand se dilata vasele de sange apare reteaua cuperotica ce da pielii aceea culoare roz-rosie care se accentueaza la efort fizic, variatii de temperatura rece-cald sau consum de alcool", ne spune Dr. Anca Dobos, medic primar dermato-venerologie, Clinica Hyperion, Galati.

Principala cauza a acestei afectiuni este elasticitatea scazuta si circulatia sanguina defectuasa. Apoi, genetica poate fi o alta cauza alaturi de factorii ce tin de mediul inconjurator (caldura excesiva si repetata la locul de munca, expunerile la soare).

Tratamentele cosmetice sau substantele care ajung sa irite tenul isi pot pune amprenta pe sanatatea pielii noastre, de asemenea.

Desi cuperoza este ereditara, temperaturile foarte joase pot spori riscul de dezvoltare al acestei afectiuni. De asemenea, expunerea la temperaturi foarte ridicate sau la vant rece si puternic subtiaza treptat pielea, la fel ca si inaintarea in varsta.

Citește și:

    In aparitia cuperozei mai sunt implicatisi factorii endocrini (frecvent menopauza) si afectiunile gastro-intestinale: gastrite, colon iritabil, diaree, constipatie, infectii intestinale.Nu in ultimul rand, factori declasatori pot fi si alcoolul, tutunul, alimentele fierbinti sau condimentele.

    Vizionare placuta


    Kudika
    20 Februarie 2013
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.