Setari Cookie-uri

3 lucruri la care sa fii atent pe timp de vara

E vara si aproape in fiecare weekend ai programata cate o activitate fun.

Ai probabil o lista de lucruri de care ai nevoie pentru fiecare astfel de escapada, dar, cu tot entuziasmul si graba in care iti faci bagajul, e posibil sa uiti de cateva mici detalii. Desi usor de trecut cu vederea, e important sa stii de ce ai nevoie de ele pentru o vara reusita!

Ai grija de pielea ta

Chiar daca e un sfat pe care il auzim foarte des, putini dintre noi il si asculta. Cu toate astea, trebuie sa stii ca razele UV au intr-adevar o influenta nociva asupra pielii tale. Expunerea la soare intre orele 11-15 nu este recomandata, pentru ca, in acest interval, intensitatea razelor este foarte puternica si cauzeaza dureroase arsuri la nivelul pielii. Tot soarele este vinovat pentru imbatranirea prematura a pielii si pentru aparitia ridurilor, iar in timp, expunerea neprotejata la razele UV poate cauza cancer de piele.

Foto interior si prima pagina: Shutterstock.com

Citește și:

De aceea, inainte de a iesi afara, nu trebuie sa uiti de cremele cu factor cat mai mare de protectie UV, in special daca ai pielea sensibila sau daca esti predispusa la aparitia alunitelor. Mai mult, crema trebuie reaplicata si dupa ce iesi din apa.

Protejeaza-ti ochii

Soarele nu afecteaza numai sanatatea pielii tale, ci dauneaza ochilor in aceeasi masura. Pe termen scurt, efectele arsurilor de la nivel ocular provoaca senzatia de usturime, ochi inrositi si lacrimare. In timp insa, efectul nociv al razelor UV este cauza unor afectiuni mult mai grave.

Intre afectiunile oculare legate direct de expunerea la radiatiile UV se numara degenerescenta maculara (deteriorarea globului ocular), arsurile retiniene sau corneene, cataracta sau cancere palpebrale (ale pielii peloapelor)”, explica dr. Horia Pirga, specialist oftalmolog Essilor.

Citește și:

Daca porti ochelari cu dioptrii, este indicat sa apelezi la ochelari cu lentile heliomate, care se inchid la culoare in momentul in care te afli intr-un spatiu cu lumina puternica. Mai mult, ele te pot apara si de disconfortul resimtit de unii purtatori de ochelari la contactul cu soarele (tendinta de a inchide rapid ochii si adeseori lacrimare).

Cele mai noi inovatii in randul acestor lentile sunt reprezentate de Crizal Transitions VII, singurele lentile care combina protectia impotriva razelor UV cu eliminarea disconfortului produs de lumina stralucitoare. Ele pot fi aplicate pe orice tip de rama si sunt potrvite pentru orice varsta, inclusiv pentru copii”, adauga dr. Pirga.

Nu uita de hidratare

Un alt lucru pe care ar trebui sa il ai in vedere este hidratarea – pentru ca duci o viata agitata si esti mereu pe fuga, e posibil sa nu acorzi atentie cantitatii de apa pe care o consumi. Un stil de viata sanatos include si consumul corespunzator de lichide, asa ca nu mai inchide ochii atunci cand treci pe langa sticla de apa. In plus, pe perioada verii, cei 2,5 litri de apa pot alina insolatiile si pot preveni deshidratarea. Si un mic secret: ceaiul cald te poate ajuta sa suporti mai usor caldura verii.

Citește și:

Un pic de atentie la sanatatea ta si te vei putea bucura mai mult de anotimpul cald. Daca ai bifat aceste lucruri de pe lista ta, nu-ti mai ramane decat sa faci multe poze pe care sa le impartasesti cu noi la toamna!

Vizionare placuta


Kudika
1 Iulie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.