Setari Cookie-uri

Cum alegi fondul de ten pentru vara?

Te simti pierduta in fata rafturilor cu produse cosmetice? Iata cum sa alegi cel mai bun produs, in functie de tipul tau de piele.

Alegerea fondului de ten poate fi o decizie care sa iti dea multe batai de cap. In functie de tipologia pielii, exista cate un fond de ten ideal pentru fiecare dintre noi. Atunci cand vrei sa iti achizitionezi un astfel de produs, trebuie sa iei in calcul mai multi factori. Culoare. Textura. Rezistenta. Pret.

Atunci cand folosesti prea mult fond de ten, risti sa arati ca un clovn fugit de la circ. Daca folosesti o cantitate prea mica, look-ul tau poate parea nefinisat.

Culoarea

Inainte de orice, trebuie sa determini unde se incadreaza pielea ta: deschis, mediu sau inchis. Orienteaza-te dupa indicatiile de pe cutie.

Daca sa fii sigura ca alegi nuanta potrivita, ia mai multe sortimente de fond de ten si aplica-le pe linia inferioara a obrazului, in trei linii scurte. Ca sa iti dai seama cel mai bine, ia o oglinda si du-te la o fereastra. Nuanta potrivita pentru tine se va apropia foarte mult de culoarea pielii tale fara sa fie nevoie sa il intinzi foarte mult.

Citește și:

foto shutterstock femeie frumoasa cu fond de ten

Pielea foarte, foarte alba are uneori tendinte de inrosire asa ca trebuie sa te feresti in acest caz de nuantele rozalii.

Uita-te pe recipientele pe care scrie beige sau buff. Poti folosi o baza de machiaj in nuante de verde care sa atenueze aceste imperfectiuni si care va garanta un machiaj impecabil (Parisax, BeautySpell.ro, pret 97 lei)

Femeile care au o nuanta medie a pielii, se pot incadra oriunde de la bej deschis (light beige pe ambalaje) la masliniu. Pentru ele sunt ideale tonurile care au in denumire warm, medium, honey, caramel sau gold/golden.

Este foarte important sa alegi un fond de ten apropiat de culoarea ta naturala. Daca alegi unul prea deschis, vei avea o paloare bolnavicioasa iar daca folosesti o nuanta prea inchisa pentru tine, fata ta va capata un aspect neplacut de masca.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Iulie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.