Setari Cookie-uri

Crema de protectie solara: Tot ce trebuie sa stii!

Crema de protectie solara trebuie sa fie cel mai important accesoriu in special pe timpul verii cand razele soarelui sunt mai puternice oricand.

Daca nu te-ai pregatit deja pentru vara, nu mai pierde timpul si cumpara-ti urgent o crema de protectie solara, dar nu prima crema care iti pica in mana. O crema de protectie solara trebuie sa intruneasca anumite conditii pentru a fi cu adevarat eficienta si pentru a ne proteja de razele solare daunatoare.

foto: femeie la plaja, Shutetrstock

Ce factor de protectie trebuie sa aiba?

Factorul de protectie potrivit trebuie ales in functie de piele si de nunata naturala a acesteia. Daca ai pielea mai albicioasa ai nevoie de o crema cu factor de protectie peste 30 pentru a evita arsurile si inrosirea neplacuta a pielii. Daca tenul tau este mai masliniu poti opta pentru un factor de protectie intre 15 si 20.

Cele care au factor de protectie sub 15 contribuie la procesul de accelerare a bronzului, lucru nerecomandat in primele zile de soare.

Citește și:

Daca ai pielea foarte sensibila apeleaza cu incredere la o crema cu factor de protectie 50+ care va avea grija de pielea ta.

Indiferent de ce marca alegi, ai grija sa te protejeze atat impotriva razelor UVA cat si impotriva razelor UVB.

Cum se aplica?

Crema de protectie solara trebuie aplicata pe intreaga suprafata a corpului inclusiv pe fata cu 30 de minute inainte de expunerea la soare pentru a putea patrunde in piele si pentru a avea efectul dorit.

De cate ori trebuie aplicata crema de protectie solara?

Soarele rasare in fiecare zi, chiar si in zilele de iarna, asa ca o crema pentru protectie solara trebuie aplicata intotdeauna si pe intreaga suprafata a corpului, in special pe fata care este expusa tot timpul.
Daca stam la plaja trebuie sa aplicam crema din doua in doua ore si de cate ori iesim din apa pentru a nu ne expune pericolului unor arsuri solare de toata frumusetea.

Citește și:

Ce zone corporale nu au nevoie de crema de protectie solara?

Nu exista zone care sa nu aiba nevoie de protectie solara. Indicat este sa folosim si o sapca, sau o palarie pentru a ne proteja si zona capului de expunerea la soare evitand astfel neplacutele insolatii. Nici sanii nu trebuie sa ii expunem in bataia razelor periculoase asa ca ar trebui sa evitam practicarea topless-ului.

Crema de protectie solara trebuie aplicata pe intreaga suprafata a corpului, iar pe fata este indicat sa folosim un factor de protectie mai mare decat pe corp fiind o zona expusa tot timpul razelor solare.

foto prima pagina: femeie tanara si frumoasa, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
25 Iunie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.