Setari Cookie-uri

Uleiul de nuca si beneficiile uimitoare ale acestuia!

Uleiul de nuca este unul dintre cele mai bune uleiuri esentiale in ceea ce priveste tratarea si combaterea anumitor afectiuni, dar si mentinerea tineretii si sanatatii tenului.

Pentru ca ne tot sfatuim prin birou in legatura cu ce sa mai folosim pentru a avea un ten cat mai sanatos am ajuns de ceva vreme sa fim cele mai increzatoare sustinatoare ale uleiurilor esentiale si de curand am descoperit uleiul din miez de nuca.

Cum se obtine uleiul de nuci si ce proprietati are?

Uleiul esential de nuci este obtinut prin presarea la rece a miezului uscat fiind recunoscut pentru continutul ridicat de antioxidanti.

foto: nuci si ulei de nuci, Shutterstock

Care sunt principalele beneficii ale uleiului de nuca?

Va spuneam mai sus ca uleiul de nuca este bogat in antioxidanti si acid elagic, lucru ce ajuta la eliminarea cu succes a toxinelor din organism. Pe langa toxinele pe care le avem in organism se intampla sa mai avem si cateva substante nocive ce pot fi eliminate cu succes de catre uleiul d enuca.

Acidul egalic ajuta la combaterea celulelor canceroase si stopeaza cu succes multiplicarea acestora.
Trateaza inflamatiile datorita continutului de acizi grasi Omega3 si Omega6, acizi benefici in cazul artritei sau altor inflamatii dureroase.

Citește și:

Hidrateaza tenul in profunzime datorita complexului de vitamineB (vitamina B1, vitamina B2 si vitamina B3), complex care asigura sanatatea optima a tenului.

Contribuie la reglarea hormonilor datorita continutului de fitonutrienti precum calciu, fosfor, seleniu, magneziu, zinc si fier ce contribuie la echilibrarea nivelului hormonilor.

Imbunatateste circulatia sangelui pentru ca este bogat in grasimi monosaturate care sustin elasticitatea arterelor lasand astfel sangele sa circule asa cum trebuie.

Lupta impotriva aparitiei bolilor cardiace datorita continutului de acid gras omega3 care aici este intalnit sub forma acidului alfa-linoleic, un acid ce reduce riscul aparitiei afectiunilor cardiace.

Reduce ridurile de expresie si pe cele care apar odata cu inaintarea in varsta, pentru ca va spuneam mai sus ca uleiul de nuca are un continut ridicat de antioxidanti.

Citește și:

Uleiul de nuca este extrem de eficient impotriva caderii parului. Se tine un tratament timp de trei luni in care se maseaza scalpul de doua ori pe saptamana cu ulei de nuca timp de cateva minute. Rezultatele vor fi uimitoare.

De asemenea ajuta si la ameliorarea varicelor daca acestea sunt masate cu ulei de nuca.

Cum se pastreaza uleiul de nunca?

Fiind un ulei preset la rece, nerafinat, rancezeste destul de repede si cel mai bine se pastreaza la loc rece si intunecos, de preferinta in frigider pentru 6 luni, maxim un an de zile de la deschidere.

foto prima pagina: ulei de nuca, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 Septembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.