Setari Cookie-uri

Protectie solara: 7 greseli pe care TREBUIE sa le eviti vara asta

Razele soarelui sunt foarte periculase pentru piele. Afla cum trebuie sa te protejezi corect pentru a avrea un bronz frumos si sanatos!

Da, vorbim din nou despre asta pentru ca niciodata nu este de ajuns. Niciodata nu ne protejam atat cat trebuie de razele periculoase ale soarelui si in fiecare vara reusim sa ne alegem cu arsuri de toata frumusetea.

Aici vei gasi cele mai importante reguli cu privire la protectia solara pe care ar fi bine sa le urmezi daca vrei un bronz frumos si sanatos.

protectie solara

foto: femei la plaja, shutterstock

1. Nu aplici o cantitate suficienta de produs

Nu vreau sa fiu rautacioasa si sa cred ca vrei sa faci economie atunci cand vine vorba despre sanatatea ta si a pielii tale, dar am sa cred ca nu te-ai documentat suficient cu privire la aplicarea corecta a produselor destinate protectiei solare.

Aplica o cantitate suficienta astfel incat toata suprafata corpului sa fie protejata.

2. Uiti sa reaplici

Daca ai aplicat o singura data atunci cand ai ajuns pe plaja sau la piscina asta nu inseamna ca vei fi protejata de razele soarelui pe toata perioada zilei. Trebuie sa reaplici produsul de fiecare data cand iesi din apa sau la fiecare 60 de minute.

Citește și:

3. Cumperi produsul nepotrivit

In functie de nuanta pielii tale trebuie sa iti alegi un produs potrivit. Cu cat esti mai deschisa la culoare cu atat mai mare trebuie sa fie factorul de protectie, dar niciodata mai mic de SPF 15 pentru ca razele soarelui sunt daunatoare atunci cand protectia este minima.

4. Nu il aplici pe sub haine

Trebuie sa il aplici aceste produse si atunci cand iesi din casa la cumparaturi de exemplu. Soarele este peste tot si patrunde chiar pe sub haine, mai ales pe sub cele inchise la culoare.

Ar fi bine sa aplici produsele pentru protectie solara de fiecare data cand iesi din casa.

5. Uiti sa il aplici pe fata

Fata trebuie rasfatata cu poduse pentru protectie solara special create pentru a proteja tesuturile fine si pielea sensibila. Asa ca ai grija sa cumperi un produs de calitate care sa iti ofere protectia potrivita.
6. Nu acoperi intreaga suprafata a corpului

Citește și:

Cu siguranta uiti de talpi, de glezne, de urechi, de gat, de zona cefei si de scalp. Acopera toate zonele corpului care sunt sau nu expuse la soare pentru a evita situatiile neplacute.

7. Nu il aplici atunci cand stai acasa

Te gandesti ca daca stai acasa esti ferita 100% impotriva razelor ultraviolete. Daca spun ca acestea patrund prin ferestre o sa spuneti ca exagerez, asa ca am sa va amintesc ca iesirile pana la magazinul din colt sunt inevitabile atunci cand suntem acasa, asa ca nu uitati niciodata de produsele pentru protectie solara!

foto prima pagina: femeie la plaja, shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
25 Mai 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.