Setari Cookie-uri

4 secrete ale ingrijirii tenului pe timpul noptii

Invata cateva mici secrete prin care iti poti imbunatatii aspectul tenului chiar pe timpul noptii!

Daca dimineata ai deja un ritual de ingrijire pe care il respecti cu sfintenie, nu inseamna ca seara nu trebuie sa ai grija de teul tau si sa il pregatesti si pe el pentru orele de somn ce vor urma.

Un ten sanatos are nevoie intotdeauna de o ingrijire delicata si atenta. Daca reusim sa ne stabilim cateva reguli de aur pe care sa le respectam cu sfintenie, tenul nostru va straluci de fericire.

Ritualul de dimineata consta in hidratare si aplicarea make-up-ului, dar cel de seara trebuie sa fie un pic mai complex pentru ca celulele se reinnoiesc si ele pe timpul noptii si trebuie sa aiba mediul propice unei dezvoltari sanatoase.

ingrijrea tenului

foto: femeie dormind, shutterstock

Secretele ingrijirii tenului pe timp de noapte:

1. Spala-te pe fata cu apa si sapun

Chiar daca obisnuiesti sa te demachiezi in fiecare seara, nu reusesti sa indepartezi toate impuritatile. Foloseste apa din belsug si un pic de sapun pentru a reusi sa obtii un ten perfect curat si fara urme de sebum.

Citește și:

Ai grija insa ce sapun folosesti. Opteaza pentru cele naturale, organice sau cele prescrise de un medic dermatolog pentru a evita sa iti usuci tenul foarte tare.

2. Foloseste prosopul

Am tot auzit spunandu-se ca prosoapele contin foarte multi microbi si ca ar fi bine sa nu ne mai stergem cu ele pe fata. Pentru a evita totusi aceste lucruri si pentru a reusi cumva sa tinem bacteriile departe de tenul nostru, va sfatuiesc sa folositi cate un prosop pe zi pentru curatarea fetei.

Prosopul este usor abraziv si are un rol exfoliant dupa ce te speli pe fata. Acest procedeu inlatura celulele moarte si permite altora noi sa se dezvolte si sa ajute la imbunatatirea aspectului tenului.

3. Inchide porii

Dupa ce ai curatat tenul si ai exfoliat celulele moarte, inchide porii cu ajutorul apei termale. Este un produs indispensabil mai ales pentru pielea sensibila. De asemenea ajuta si la diminuarea iritatiilor si a dermatitelor usoare.

Citește și:

4. Hidrateaza

Hidratarea este poate cel mai important pas al unui ritual de ingrijire al tenului. Insist pe acest pas si poate ca v-am plictisit deja, insa un ten deshidratat este un ten care dezvolta in timp probleme severe.
Un ten deshidratat poate sa se confrunte cu acnee, cu mancarimi, cu descuamarea pielii, iritatii neplacute si alergii inestetice.

De aceea hidratarea este cel mai important pas. Atat hidratarea din interior cat si cea din exterior.
Inainte sa adormi aplica o crema hidratanta si maseaza usor prin miscari circulare pana intra de tot in piele.

Miscarile circulare te ajuta la prevenirea ridurilor de expresie si la stimularea circulatiei, iar crema hidratanta hraneste tenul si il face mai fin si mai luminos.

PONT: Incearca sa dormi cu fata in sus pentru a impiedica fromarea dungilor pe fata si strangerea pielii pe suprafata pernei. Acest lucru previne aparitia ridurilor neplecute.

Citește și:

foto prima pagina: femeie tanara, shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.