(P)Quiz: Cum stai cu forma fizica in timpul verii?

In aceasta perioada ne preocupam poate mai mult ca oricand de aspectul nostru fizic. Suntem in toiul vacantei, plaja ne face cu ochiul, iar pentru aceasta ne dorim sa avem o forma de invidiat.

Cum obtineti energia necesara pentru exercitiile fizice?

In aceasta perioada ne preocupam poate mai mult ca oricand de aspectul nostru fizic. Suntem in toiul vacantei, plaja ne face cu ochiul, iar pentru aceasta ne dorim sa avem o forma de invidiat.

Recomandarea noastra – nu evitati miscarea! Chiar daca in timpul verii ne dorim sa lenevim cat mai mult, pe langa un regim alimentar echilibrat, activitatea fizica este cea care ne mentine in forma si ne da un tonus perfect.

Si pentru a beneficia de cat mai multa energie in timpul activitatilor sportive, Nescafe va ofera cateva secrete:

• Alegeti-va cu grija intervalul orar in care faceti sport! Va recomandam sa profitati de primele ore ale diminetii, cand puteti opta pentru alergari usoare in parc, inot sau mers pe bicicleta. Daca sunteti la mare si mai bine! puteti alege aquajogging - relaxare in pas alergator, volei pe plaja sau chiar tenis la malul marii.

• Alegeti tinute adecvate! Cand faceti sport este indicat sa purtati haine lejere, largi care ajuta la evaporarea transpiratiei si in acelasi timp permit aerului sa patrunda la corp. De asemenea, culorile deschise sunt cele indicate, intrucat nu atrag caldura.

• Consumati cat mai multe lichide! Ingerarea de lichide in timpul activitatilor sportive accelereaza procesul de digestie (grabeste "transportul" elementelor nutritive spre celule si elimina rezidurile acumulate la nivel celular), permitand o hidratare corecta a organismului.

• Va puteti imbunatati semnificativ performanta fizica daca veti consuma o cafea solubila inainte de inceperea exercitiilor. Cantitatea de cafeina continuta intr-o cana de cafea solubila contribuie la cresterea rezistentei fizice si reduce oboseala resimtita in timpul efortului. Chiar si o cantitate mica de cafeina, de 90 miligrame poate influenta performanta fizica. Astfel, consumul de cafea inainte sau in timpul desfasurarii exercitiilor poate fi o solutie optima, dand posibilitatea prelungirii acestora.

• Dupa cum au demonstrat cele mai recente studii citate de Nescafe, cafeaua reduce oboseala in timpul exercitiilor fizice si imbunatateste performanta fizica, atat in cazul exercitiilor usoare, cat si a celor de performanta si de mare intensitate, care pot dura de la 30 pana la 120 de minute.


Kudika
17 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri