Multe femei din Romania considera metoda calendarului, sau cea a retragerii partenerului (coitus intreruptus) ca fiind o metoda contraceptiva demna de luat in considerare, supunandu-se unor riscuri si unor eforturi inutile si demult depasite de evolutia in domeniu.

Pilula contraceptiva este cea mai utilizata metoda contraceptiva hormonala, oferind un grad de protectie ridicat. Practica legata de administrarea pilulelor contraceptive trage un mare semnal de alarma legat de uitarea administrarii a cel putin unei pilule. O femeie din doua, care folosesc pilule contraceptive au uitat in ultimele 3 luni, macar o zi de administrare.

Acesta omisiune a pilulei, pe langa practicarea metodei traditionaliste a calendarului sau a retragerii partenerului, pune femeile din Romania pe locurile fruntase la rata de avorturi in Europa.
Astazi, insa, exista alternative la metoda de administrare zilnica a pilulei, ce ofera mai mult confort prin prisma administrarii lunare si chiar cu o concentratie de hormoni mai mica. De exemplu administrarea prin injectare de hormone este o metoda contraceptiva trimestriala, adica se administreaza o data la 3 luni, si contine doar progesteron. Un alt exemplu este inelul vaginal flexibil, la fel de eficient ca pilula, insa cu o concentratie de hormoni mult mai mica.

Inelul vaginal se administreaza doar o data pe luna, simplu si fara batai de cap! Adica ceea ce ii trebuie femeii de azi. In plus, pentru ca se administreaza local, si nu oral, hormonii se elibereaza direct in peretele vaginului,fara sa treaca prin tractul digestiv. Astfel, evetualele problemele gastrointestinale, nu afecteaza eficacitatea metodei contraceptive.

Asadar, contraceptia moderna ofera solutii tot mai avansate si tot mai confortabile. Poti afla si tu care este metoda contraceptiva moderna care ti se potriveste intrand pe www.cerculfetelordestepte.ro, unde vei gasi usor testul contraceptiei.

  • Kudika

    Sfaturi pentru o dieta echilibrata dupa varsta de 50 ani

  • Mia

    5 aparate de coafat la reducere de sarbatori

  • Kudika

    Cum iti poti albi dintii acasa in 3 pasi simpli

  • Mia

    Parfumuri la reducere in oferta de sarbatori

  • Iulia Claudia Dumitru

    Machiajul perfect de Revelion in 3 pasi

  • Mia

    Sa daruiesti e cel mai frumos cadou: ce cosmetice naturale si...