Setari Cookie-uri

Totul despre Sonoelastografia mamara

Ce beneficii presupune?

Aceasta procedura are scopul de a analiza nodulii mamari, ducand fie la evitarea unei interventii chirurgicale inutile, fie, dimpotriva, la un diagnostic corect si precis, in urma caruia se va decide interventia potrivita.

Sonoelastografia se utilizeaza dupa descoperirea la ecografia mamara a unui nodul sau a unei modificari focale de structura si se aplica la nivelul acesteia. Sonoelastografia poate fi redata imagistic in tonuri diferite de gri, sau in nuante cuprinse intre verde deschis si albastru inchis. Realizata prin intermediul unui ecograf ultraperformant creat de compania japoneza Hitachi Medical Systems, Hi Vision Preirus, zonele verzi si rosii semnifica zone elastice, moi, usor compresibile, pe cand zonele albastre semnifica zone rigide, cu atat mai dure cu cat nuanta este mai inchisa.

Femeile trebuie sa constientizeze ca un control periodic al sanilor este foarte important si le poate salva viata. Mai ales dupa varsta de 30 de ani, ecografia (respectiv mamografia pentru femeile de peste 40 de ani) trebuie sa devina un control anual. Acum, cu ajutorul sonoelastografiei, ele pot obtine raspunsuri mult mai precise in urma investigatiilor.

Citește și:

Sonoelastografia ne ajuta sa diferentiem nodulii mamari maligni (cancere mamare) de cei benigni si ne ajuta sa dam pacientei o veste buna, spunandu-i ca are o tumora benigna sau dimpotriva, dandu-i un rezultat mai putin bun, dar de o acuratete ridicata, ca formatiunea este suspecta si necesita verificare histo-patologica si interventie chirurgicala”, explica Dr. Elena Claudia Teodorescu, medic primar in radiologie si imagistica medicala, doctor in stiinte medicale.

Vizionare placuta


Kudika
5 Decembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.