Setari Cookie-uri

Advertorial (P) Alegerea-i la tine: apa de izvor, apa de masa sau apa minerala naturala?

Hidratarea este un element esential atunci cand vine vorba de un stil de viata sanatos si echilibrat. Pentru aceasta trebuie sa avem in vedere atat consumul optim de apa zilnic pe care ni-l recomanda specialistii, cat si tipul de apa pe care o consumam, mai exact o apa care sa fie sigura din punct de vedere al sursei, al modului de ambalare, de utilizare si de pastrare.

Sursa de provenienta a apei imbuteliate este cu certitudine determinanta in ceea ce priveste calitatea apei consumata, acest element fiind si criteriul dupa care apele imbuteliate sunt selectionate.
Avand in vedere sursa de provenienta, se deosebesc 3 categorii de apa:: apa de izvor, apa de masa si apa minerala naturala.
Apa de izvor este o apa extrasa dintr-o zona curata, suficient filtrata pentru a o face potabila, dar sensibila la modificarile climatice si la poluarea de la suprafata. Mai ales in cazul apelor de ses sau de deal, perioadele ploioase sau dimpotriva, secetoase, pot afecta continutul de minerale si microorganisme al apei, astfel incat, uneori, apa isi poate pierde potabilitatea.
In schimb, apa de masa poate fi o apa de fantana ce provine dintr-un acvifer (acumulare de apa in subteran la mica adancime) in urma forarii stratului permeabil, sau adusa la suprafata prin alta metoda de extragere. De asemenea, apa de masa poate fi o apa arteziana ce provine dintr-un izvor sau dintr-un acvifer sub presiune, deschis prin foraj, nivelul apei de izvor aflandu-se deasupra nivelului superior al acviferului. Ca si apa de izvor, apa de masa poate fi afectata de ceea ce se intampla la suprafata: ploi, seceta, deversari etc.
Apa minerala naturala are o sursa de provenienta cu totul aparte in comparatie cu celelalte categorii de apa. Ea este extrasa prin foraj din surse subterane, recunoscute si avizate. Originea apei minerale naturale ii asigura stabilitatea, temperatura si continutul de saruri minerale constante, indiferent de conditiile climaterice de la suprafata, protejand-o de toate riscurile de poluare. Astfel, apa minerala naturala are un continut specific de saruri minerale dizolvate, oligoelemente sau alti constituenti, cu efecte benefice asupra sanatatii.

Apa minerala naturala Bucovina izvoraste in mod natural sub efectul presiunii subterane (nu se face forare) dintr-un zacamant/acvifer subteran situat intr-o zona de tip rezervatie naturala, fara activitate umana, sau industriala. Are o compozitie echilibrata, cu cea mai scazuta cantitate de minerale dizolvate (reziduu sec la 180 oC) dintre toate apele minerale naturale din Romania si un pH optim consumului permanent.
Asigura-i sanatatea si echilibrul organismului tau prin consumul zilnic de apa minerala naturala plata.


Kudika
19 Iunie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.