Setari Cookie-uri

7 metode de detoxifiere zilnica (exceptand consumul de sucuri)

Detoxifierea se poate transforma intr-o adevarata placere.

Corpul nostru este cel mai fericit si cel mai sanatos atunci cand il sprijinim cu strategii inteligente de detoxifiere. Insa detoxifierea si cleansing-ul nu sunt doar pentru inceputul lui Ianuarie si nici nu implica diete exclusiv lichide sau o senzatie constanta de foame. Ideal ar fi sa includem in viata de zi cu zi procedee de detoxifiere blande, simple, eficiente si, ca un bonus important, foarte amuzante! Iata 7 metode usoare care iti vor fi de ajutor:

1. Cumpara un filtru de apa

Apa de la robinet poate fi incarcata cu diversi compusi, cum ar fi clor, nitrati ori compusi toxici (mai ales in urma defectiunilor existente la nivelul retelei), care pot deteriora flora intestinala si perturba sistemul endocrin. Apa potabila curata permite o hidratare optima a organismului, in conditii de siguranta. Adauga un filtru inclusiv la cabina de dus sau cada! Baia fierbinte cu apa clorinata favorizeaza absorbtia clorului prin piele, care este cel mai mare organ al corpului. Filtrele de dus sunt foarte usor de instalat si sunt un ajutor important in detoxifierea zilnica.

detoxifiere mentala Foto: Edith Rum, Shutterstock

Citește și:

2. Alege alimente lipsite de chimicale

Zi de zi suntem expusi unor zeci de pesticide, substante chimice, conservanti, uleiuri procesate, aditivi, coloranti artificiali si arome in alimentele pe care le consumam. Chiar daca adopti o dieta bogata in alimente integrale, ai grija sa fie inclusiv organice, pentru ca cele non-organice contin destule substante chimice care iti pot afecta sanatatea si mediul inconjurator. Evident, elimini din alimentatia ta adaosurile de mirodenii bogate in sare si glutamat, supele la plic si orice mancare procesata.

3. Maseaza zilnic pielea

Nu dureaza mult, ideal este sa o faci inainte de dus, pentru ca odata cu acesta sa inlaturi celulele moarte, sebumul si impuritatile. Incepe de la nivelul picioarelor, avansand circular spre partea superioara a corpului, pentru a incuraja circulatia sangelui de la periferie spre centru si astfel pentru a accelera eliminarea toxinelor. Bonus: piele catifelata la atingere, radianta, cu aspect sanatos si cu o circulatie imbunatatita.

Citește și:

4. Stimuleaza tranzitul intestinal

Majoritatea deseurilor organismului se elimina la nivel intestinal, asa ca este importanta o rutina zilnica de purgatie (ideal de doua ori pe zi). Aceasta se poate obtine consumand multa apa si fibre, in principal vegetale, alaturi de activitate fizica regulata si exercitii de relaxare si meditatie. Colonul tau este de fapt un organ muscular, asa ca daca tu te simti tensionata, sunt sanse mari ca si colonul tau sa fie la fel! Citeste si informeaza-te din surse sigure despre cum poti sa obtii si sa iti mentii o sanatate digestiva optima. Nu te lasa pacalita de remedii la moda si costisitoare!

5. Exerseaza respiratia profunda

Cei mai multi dintre noi nici nu realizam faptul ca respiram extrem de superficial. Este foarte important sa inveti sa respiri adanc, astfel plamanii se curata si se detoxifica, se reduce stresul si creste aportul de oxigen energizant catre tesuturi. Incepe-ti ziua cu 10 respiratii adanci, lente si lungi. Odata ce te obisnuiesti, creste-le frecventa pe parcursul zilei, luand “pauze de respiratie” ori de cate ori iti reamintesti; ar fi mult mai bine sa iti setezi o alarma pe telefonul mobil care sa te avertizeze macar o data pe zi sa iei o pauza, sa te ridici de la birou, sa iti indrepti umerii si sa respiri adanc de cateva ori.

Citește și:

6. Fa curatenie in trusa de produse de ingrijire corporala

Zi de zi aplicam pe piele coctailuri de produse chimice toxice pentru organism. Este suficient sa citim etichetele de la sampon, gel de dus, lotiune hidratanta, produse de make-up, iar femeile sunt supuse unui risc mult mai mare decat barbatii, incat folosesc mult mai multe produse de ingrijire, ajungand la o medie de 12 pe zi. Inlocuieste produsele de ingrijire cu unele lipsite de chimicale, care sa nu perturbe echilibrul hormonal. Daca este o misiune prea dificila, incepe cu cate un produs pe care il folositi zilnic, cum ar fi pasta de dinti sau deodorantul. Daca cele comercializate nu sunt pe placul tau, poti invata cum sa ti le prepari singura acasa, o alternativa mult mai amuzanta si o alegere constienta si informata.

7. Razi

Nu trebuie sa uiti ca alaturi de detoxifierea corpului este necesara si o “detoxifiere mentala”. Rasul aduce multe beneficii pentru sanatate: reduce stresul, scade presiunea arteriala, asa ca gaseste partea amuzanta a vietii si razi in fiecare zi (inclusiv de tine, o doza buna de autoironie anuleaza efectele negative ale stresului in viata ta si este o dovada apreciata de inteligenta).

Citește și:

Poza prima pagina: R.legosyn, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.