Setari Cookie-uri

Fii smart! 4 pastile despre care trebuie sa stie orice femeie

Nu este niciun secret ca, pe masura ce imbatranim, corpul nostru trece prin niste schimbari majore, naturale sau necesare. Trebuie sa invatam sa-l ascultam si sa-i dam ce are nevoie

Nevoile organismului unei tinere difera de cele ale unei femei insarcinate sau de nevoile corpului unei femei la menopauza. Indiferent de varsta, cand organismul are carente sau se afla in situatii de urgenta, anumite pastile pot face diferenta. De aceea, e indicat sa le avem in vedere.

1. Calciul

calciu

De ce ai nevoie de el: toata lumea stie ca avem nevoie de calciu daca vrem sa avem oase rezistente, dar acest mineral este de asemenea crucial pentru alte functii precum transmiterea semnalelor nervoase.

Doza zilnica:
femeile cu varste cuprinse intre 19 si 50 de ani au nevoie de 1000 de miligrame pe zi. O mama care alapteaza trebuie sa consume in jur de 1000-1300 mg pe zi deoarece alaptatul provoaca o pierdere temporara de calciu. Pe masura ce imbatranesc si odata ce ajung la menopauza, femeile ar trebui sa mareasca cantitatea la 1500 mg pe zi. Afla cat calciu extragi in medie pe zi din bautura si alimente, iar restul poate fi completat cu ajutorul suplimentelor. Surprinzator sau nu, oaselor nu le pasa sub ce forma luam calciul.

Citește și:

2. Vitamina D

vitamina D

De ce ai nevoie de ea: nu doar ca vitamina D ajuta organismul sa absoarba calciul, dar joaca si un rol important in prevenirea cancerului de colon, a cancerului mamar si a diabetului. La femei receptorii pentru vitamina D sunt prezenti in organele care tin de gen, precum ovarele, uterul si placenta. Acesta este un motiv pentru care vitamina D ar putea fi benefica pentru femeile care urmeaza tratamente de fertilitate, mai ales ca forma activa a acesteia poate sa controleze genele producatoare de estrogen, asa cum aflam de la USC Fertility.

Doza zilnica:
2000 UI (unitati internationale) de vitamina D3 pe perioada iernii. Vara, doza trebuie sa scada la 1000 UI sau merita chiar neglijata in zilele cu expunere la soare.

3. Acizi grasi Omega 3

omega 3

De ce ai nevoie de ei: nivelul scazut de acizi grasi poate duce la inflamatii interne, una dintre cauzele bolilor de inima, a diabetului si a cancerului. Mai mult, uleiurile de peste protejeaza impotriva depresiei postpartum. Dr.Michelle Price a declarat pentru Medscape News ca, din punct de vedere medical, se recomanda consumul de acid docosahexaenoic in timpul sarcinii, in cazul in care acesta este obtinut doar din mancare, intrucat are potentialul de a scadea simptomele depresiei postpartum.

Doza zilnica:
1-2 grame. Poti adauga la mesele zilnice suplimente pe baza de ulei de peste.

Citește și:

4. Pilula de a doua zi

pilula contraceptiva

De ce ai nevoie de ea: esti singura care poate lua decizii in ceea ce priveste corpul tau, iar pastila contraceptiva de urgenta intareste acest adevar. Pilula de a doua zi previne sarcina nedorita sau accidentala.

Doza:
o singura administrare in termen de cel mult 72 de ore de la actul sexual neprotejat.

Cu cat iei mai repede pilula, cu atat este mai probabil ca va functiona. Pilula de a doua zi are cea mai mare eficienta in primele 24 de ore. O gasesti in farmacii, de unde o poti cumpara fara prescriptie medicala.

Vizionare placuta


Kudika
29 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.