Tratamente naturiste pentru vergeturi

Tratamente naturiste pentru vergeturi
Kudika
6 Decembrie 2007

Ce sunt? Probabil ca cele mai multe dintre noi am aflat "pe propria piele". Si poate ca v-ati saturat deja sa tot auziti ca trebuie sa le acceptati si sa traiti cu ele. Este greu de acceptat un astfel de verdict: trebuie sa traiesti cu ele! Dar este totusi imbucurator faptul ca ele nu ne afecteaza sanatatea, pot fi ascunse si chiar estompate.

Ce sunt? Probabil ca cele mai multe dintre noi am aflat “pe propria piele”. Si poate ca v-ati saturat deja sa tot auziti ca trebuie sa le acceptati si sa traiti cu ele. Este greu de acceptat un astfel de verdict: trebuie sa traiesti cu ele! Dar este totusi imbucurator faptul ca ele nu ne afecteaza sanatatea, pot fi ascunse si chiar estompate.

Totusi, pentru acelea dintre noi care nu stiu exact ce inseamna vergeturile, trebuie mentionat ca acestea sunt un fel de cicatrici mici si albe care apar datorita structurii slabite a colagenului din pielea noastra.

Exista si tratamente scumpe pentru estomparea vergeturilor: interventia chirurgicala, tratamentul cu laser, ultrasunetele, creme de la diferiti comercianti de renume etc. Niciunul insa nu ofera garantii. Te lasa in schimb cu portofelul gol si cu o senzatie de gol in stomac cand observi ca vergeturile sunt inca acolo, in ciuda banilor risipiti. Efecte exista, insa fiecare dintre aceste metode, pe langa preturile piperate, are diferite dezavantaje.

Am hotarat sa va ofer alternative mult mai ieftine si poate chiar mai eficiente. Inainte de a porni la drum trebuie insa sa va inarmati cu multa hotarare si vointa cat cuprinde. Vointa este de altfel ingredientul principal al oricarei retete de succes.

Aveti nevoie de:

- vitamina A fiole;
- vitamina E fiole;
- colagen fiole;
- elastina fiole;
- ulei de masline;
- gel de aloe vera;
- tinctura de propolis;
- crema de galbenele;

Toate aceste ingrediente si putina imaginatie ofera o alternativa foarte buna la cremele extrem de scumpe. Cele mai bune rezultate se obtin prin combinarea tratamentelor.

Puteti, de exemplu, sa combinati 6 linguri de ulei de masline, 6 linguri de gel de aloe vera, 4 fiole cu vitamina A, 4 fiole cu vitamina E si 4 fiole cu elastina. Aplicati zilnic acest amestec prin masaj. Poate fi folosit nu doar pentru zonele afectate cat si pentru intregul corp, avand un efect extraordinar asupra calitatii pielii.

Efecte foarte bune se obtin si adaugand tinctura de propolis in crema de galbenele ( le recomand pe cele de la Plafar). Daca va hotarati sa folositi tinctura de propolis in diferite combinatii, asigurati-va mai intai ca nu sunteti alergice la propolis. Pentru a verifica daca sunteti alergice aplicati respective substanta pe o portiune mica de piele si asteptati sa vedeti daca nu se inroseste sau se umfla. Nu exista neaparat o cantitate fixa, dar nu exagerati cu tinctura, astfel incat crema sa-si mentina totusi densitatea. Va recomand sa folositi aceasta crema seara, deoarece este si mai grasa, intra mai greu in piele si are si un miros specific.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri