Setari Cookie-uri

5 sfaturi babesti pentru vaginul tau

Din categoria Kudicele intreaba, Noemi raspunde, va prezentam in aceasta saptamana sfaturi babesti pentru ingrijirea vaginului. De ce vagin si de ce babesti? Ei bine, se pare ca atunci cand vine vorba de zona aceea, femeile au mai multe incredere in ce le spune mamaia decat nenea doctorul.

Chilotii de baba sunt sooooo last season! Sau mai bine spus, sunt antici, vechi de cateva generatii... se mai fabrica? O da! Si culmea! Se fabrica in modele chiar simpatice! Dar nu! Noi alegem niste ate legate cu inele si danteluri care ne intra in toate orificiile din zona. Si atunci, de ce ne mai miram ca avem infectii vaginale toata ziua buna ziua? Nu stiu... fiindca e la mintea gainii ca fundul este o zona populata cu tot soiul de bacterii patogene care pot sa alunece foarte usor de la o gaurica la cealalta pe linia snurului dintre fese.

De ce are femeia nevoie de bumbacel? Pentru ca si acea zona din corpul tau are nevoie sa respire! Si pentru ca si acea zona transpira! Iar tu, in loc sa o protejezi, o invelesti in latex, dantela sau plasa!

Si daca tot veni vorba de chiloti, renunta te rog la protejslip! Care e logica sa-l poti? Adica, daca (fereasca Sfantul!) ai reusit intr-o zi sa nimeresti o pereche de chiloti din bumbac, rezolvi imediat problema punand o bucatica de material sintetic peste ei!

Nu mai manca prostii!


Daca bunica ta ti-a zis vreodata asa ceva, atunci mareeeeeeee dreptate avea. Ca nu trebuie niciodata sa mananci prostii, indiferent cat de eco-verde e ambalajul lor, asta e una. Insa legat de subiectul pe care il discutam azi, trebuie sa retii ca daca mananci natural si cu masura inainte de menstra, atunci ai foarte multe sanse sa ai dureri mai mici (sau chiar deloc) in timpul zilelor pacatoase. Asadar, cu o saptamana inainte de momentul magic, incearca sa mai reduci sarea din alimentative, fiindca astfel vei reusi sa te umfli mai putin atunci cand vine Mos Craciun. Se stie ca in perioada premenstruala si in timpul veseliei, corpul tau secreta niste substante care determina o retentie mai mare de apa. De aici si senzatia de bila, mainile si picioarele umflate care te mananca si toata starea de balon care sta sa pocneasca. Asadar, mai putina sare ajuta.

In al doilea rand, evita ciocolata si grasimile inainte de marele moment lunar. Vei scapa astfel de eventualele tulburari digestive asociate frecvent cu menstruatia. Pune accent pe fructe si legume (chiar daca mai nou nutritionistii le condamna pentru aportul crescut de glucide), mananca morcovi cruzi (contin caroten care te protejeaza de cancerul de col uterin), ia niste vitamine care asociaza si acid folic.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.