Setari Cookie-uri

5 sfaturi babesti pentru vaginul tau

Din categoria Kudicele intreaba, Noemi raspunde, va prezentam in aceasta saptamana sfaturi babesti pentru ingrijirea vaginului. De ce vagin si de ce babesti? Ei bine, se pare ca atunci cand vine vorba de zona aceea, femeile au mai multe incredere in ce le spune mamaia decat nenea doctorul.

Din categoria “Kudicele intreaba, Noemi raspunde”, va prezentam in aceasta saptamana sfaturi babesti pentru ingrijirea vaginului. De ce vagin si de ce babesti? Ei bine, se pare ca atunci cand vine vorba de zona aceea, femeile au mai multe incredere in ce le spune mamaia decat nenea doctorul.

Intr-un fel, nu le pot condamna fiindca, vedeti voi, exista o farama de beneficiu si in coada soricelului! Singura problema si aspectul pe care vreau sa il punctez de la bun inceput este ca sfaturile babesti sunt bune numai atunci cand nu ai o problema grava! Daca buba ta e serioasa, atunci necesita un tratament avizat.

Altfel spus, sfaturile babesti (atentie! Nu toate sfaturile babesti sunt bune) sunt utile atunci cand esti perfect sanatoasa, dar vrei sa previi aparitia vreunei infectii. In orice alta situatie, trebuie sa mergi le medicul ginecolog!!!

Spala-te bine dupa ce faci sex!

Ei da, intr-o lume in care sexul era considerat ceva murdar si scarbos, era logic ca prima si cea mai importanta indicatie era sa te speli bine-bine postcoital.

Baita asta e cu dus si intors. Pentru ca vaginul este un organ care are capacitatea de a se spala singur. Nu este necesar sa-ti bagi mana pana la cot pentru a-l face stralucitor! Mai ales ca spalaturile intravaginale constincioase iti pot tulbura flora locala si pot duce la aparitia vaginozei bacteriene.

Si totusi, unii specialisti sunt de parere ca dupa un contact sexual neprotejat este bine sa-ti faci o spalatura vaginala folosind un irigator tocmai pentru ca penisul are un alt ph decat vaginul si pentru ca este o parte a corpului mult mai expusa la mediul extern si populata cu tot soiul de bacterii si virusi pe care vaginul tau nu ii cunoaste. Pentru aceasta spalatura vaginala poti folosi ceai de sunatoare, betadina diluata cu apa sau pliculete de tantum rosa de la farmacie.

Atentie insa! Daca faci sex in fiecare zi neprotejat, nu este indicat sa iti faci si spalaturi vaginale zilnice. In aceasta situatie este mai bine sa te rezumi la vreo doua spalaturi intravaginale pe luna, in zile alese de tine.

In rest, zona intima se spala cu sapun sau gel special conceput pentru aceasta parte a corpului tau.

Poarta chiloti din bumbac, format tip “baba”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.