Setari Cookie-uri

10 metode prin care sa fii Zen

De cativa ani este la moda sa fii Zen. Dar nu multi sunt cei care stiu ce inseamna cu adevarat acest curent, de cand a inceput si ce presupune punerea lui in practica.

Liniile drepte si simple ale mobilierelor sunt specifice acestui tip de design. De asemenea, se folosesc materiale naturale precum bambusul, masute mici, cu aspecte simple si foarte putine detalii, statuete sau tablouri inspirate din cultura asiatica.

5. Foloseste culori in vestimentatie

Chiar daca ai o stare proasta, multi nervi si esti suparata pe lumea intreaga, alege sa te imbraci in tinute viu colorate, care sa iti puna in valoare liniile corpului si, cel mai important, in care sa te simti bine. Nu numai ca te linistesc, dar iti dau si o stare pe care tu, in mod inconstient, o transferi celorlalti prin atitudinea ta.

6. Fa miscare!

Mersul pe jos s-a dovedit a fi un mod relaxant de inviorare. Cand scoti cainele la plimbare, imbraca-te sport si alearga. Pe langa faptul ca iti lucrezi muschii, intri in contact cu lumea si uiti de problemele tale. Plus ca in momentul exercitiului fizic se sintetizeaza endorfine care iti ofera starea de bine dorita.


7. Minge antistres

Alege sa ai la indemana cateva accesorii antistres. Nu sunt scumpe si niciodata nu stii cand iti pot fi folositoare! O zi intreaga de munca la birou este destul de dificila. Asadar, clipele de maxima tensiune pot fi usor diminuate daca ai pe ce sau cine sa te razbuni!

8. Muzica de zi de zi

Nicio zi fara muzica! Asta ar trebui sa fie sloganul tuturor. Foloseste casti pentru a asculta ceea ce vrei tu si a nu ii deranja pe cei din jurul tau. Melodiile preferate, care te calmeaza, pot fi puse pe repeat si ascultate pana te saturi de ele. Daca esti adepta fredonatului, incearca sa renunti la acest obicei macar cat timp esti la birou, deoarece ceilalti pot fi perturbati de vocea ta.

9. Mananca sanatos

Cu toate treburile zilnice pe cap, mancam atunci cand ne amintim si nu tinem cont de orele fixe ale meselor. Uitam faptul ca alimentele sanatoase sunt necesare pentru o buna functionare a organismului si infulecam produse tip fast-food.

Dieta specifica curentului Zen interzice consumarea carnii si se bazeaza pe valorificarea relatiei om-natura. Fructele, legumele si lactatele trebuie consumate proaspete, in cantitati mici. Mancarea trebuie mestecata incet, de aproximativ 30 de ori si niciodata nu trebuie sa ajungi la saturatie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Mai 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.