Setari Cookie-uri

7 lucruri pe care nu le stiai despre ceai

Ceaiul reprezinta a doua bautura consumata in lume, dupa apa, anual recoltandu-se aproximativ 3 milioane de tone de frunze uscate de ceai.

Ceaiul reprezinta a doua bautura consumata in lume, dupa apa, anual recoltandu-se aproximativ 3 milioane de tone de frunze uscate de ceai.

Nu este niciun secret in faptul ca anumite plante care ajuta la prepararea infuziilor sunt adevarate miracole in tratarea sau prevenirea anumitor probleme precum infectii, anxietate, insomnie, curatarea tenului sau reumatism.

Desi atat de comun, ceaiului nu ii sunt cunoscute toate calitatile de care noi putem beneficia. Asadar, hai sa descoperim impreuna tainele ascunse ale acestui surplus de vitamine si sanatate!

1. Previne aparitia cariilor

Nu putini sunt cei care dau sume mari de bani pe paste de dinti care impiedica aparitia cariilor. Ei bine, s-a descoperit faptul ca ceaiul verde consumat fara zahar (sau orice alt inlocuitor al zaharului) distruge bacteriile care ataca dintii. Mai mult decat atat, acesta este o sursa naturala de fluor, substanta denumita si “protectorul dintilor”.

2. Ajuta la scaderea in greutate

Arderea caloriilor poate fi un lucru extrem de dificil pentru persoanele care se lupta cu kilogramele in plus: sala, infometare, bani pentru pastilele de slabit. In urma unui studiu realizat de Universitatea Geneva din Elvetia, s-a demonstrat faptul ca ceaiul verde poate reprezenta o metoda sanatoasa pentru a arde calorii si, implicit, pentru a pierde in greutate si a ajunge la silueta dorita.

3. Mare atentie la contraindicatii

In momentul in care doresti sa iti cumperi un ceai, citeste mai intai contraindicatiile deoarece sunt extrem de importante. Astfel, trebuie sa stii ca ceaiul de menta este contraindicat in cazul bolnavilor cu ulcer gastric, ceaiul de coada soricelului nu este indicat femeilor insarcinate, iar in cazul persoanelor cardiace indicat este sa evite consumarea in cantitati mari a ceaiului de tei.

4. Lupta impotriva infectiilor

S-a descoperit ca ceaiul verde este un adevarat medicament pentru sistemul imunitar, iar consumarea acestuia ajuta organismul sa lupte impotriva bacteriilor si a infectiilor din organism (infectii ale colonului, infectii urinare, infectii renale).

5. Sistemul cardiovascular

Cercetatorii au dezvaluit faptul ca daca se consuma cel putin 2 cani de ceai verde pe zi, va scadea nivelul de colesterol LDL (denumit si colesterolul “rau” deoarece acesta se depoziteaza pe peretii arterelor si determina formarea placilor de aterom), totodata imbunatatind elasticitatea vaselor de sange si prevenind aparitia bolilor cardiovasculare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Mai 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.