Setari Cookie-uri

7 lucruri pe care nu le stiai despre ceai

Ceaiul reprezinta a doua bautura consumata in lume, dupa apa, anual recoltandu-se aproximativ 3 milioane de tone de frunze uscate de ceai.

6. Ceaiul combinat cu lapte

Tot mai multi britanici consuma ceai la care adauga lapte. Se pare ca aceasta metoda nu este sanatoasa, demonstrandu-se ca ceaiul bogat in polifenoli (compus organic cu mai multe proprietati medicinale) nu va mai avea niciun efect asupra organismului din cauza cazeinei (o substanta protetica a laptelui), care poate anula efectele benefice produse de proteinele ceaiului.

7. Consuma ceai proaspat facut

Ceaiul preparat de mai multe zile si consumat isi pierde din valoarea nutritiva. Insa, daca iei decizia de a il bea, asigura-te de faptul ca a fost acoperit deoarece, in caz contrar, ar putea contine bacterii.
De asemenea, daca iti prepari o infuzie, niciodata nu trebuie sa lasi plantele mai mult de 5 minute in apa clocotita. Ceaiul si-ar putea pierde majoritatea vitaminelor.

Fie ca bei ceai verde, ceai negru, ceai rosu, ceai fructat sau ceai alb incearca sa tii cont atat de indicatii, cat si de contraindicatii pentru a te bucura din plin de gustul intens si placut.

Foto: www.hepta.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Mai 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.