Setari Cookie-uri

Gandurile pot fi citite. Iata cum

Cum poti citi gandurile?

O stire senzationala, care va revolutiona omenirea, ne vine de la Londra. Un grup de savanti au perfectionat o interfata om-computer pusa la punct acum 3 ani, care acum citeste nivelul de oxigen din creier.

Pe aceasta baza, interfata permite comunicarea pacientilor complet paralizati, incapabil sa vorbeasca, prin descifrarea gandurilor. Potrivit Reuters, 4 pacienti care nu puteau comunica nici macar din ochi au reusit sa raspunda prin "da" sau "nu" unor intrebari.

Cum? Prin descifrarea modificarilor petrecute in creier. Cercetatorii au declarat ca interfata creier-calculator, care este non-invaziva, ar putea transforma vietile unor astfel de pacienti, permitandu-le sa-si exprime celor dragi si terapeutilor sentimentele si parerile.

In ciuda starii lor, pacientii au comunicat, prin aceasta metoda, ca sunt fericiti. Niels Birbaumer, un neurolog elvetian, unul dintre conducatorii studiului, a afirmat ca rezultatele ii rastoarna propria teorie, potrivit careia pacientii care nu-si pot misca ochii nu sunt capabili sa comunice.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
2 Februarie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.