O stire senzationala, care va revolutiona omenirea, ne vine de la Londra. Un grup de savanti au perfectionat o interfata om-computer pusa la punct acum 3 ani, care acum citeste nivelul de oxigen din creier.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Pe aceasta baza, interfata permite comunicarea pacientilor complet paralizati, incapabil sa vorbeasca, prin descifrarea gandurilor. Potrivit Reuters, 4 pacienti care nu puteau comunica nici macar din ochi au reusit sa raspunda prin "da" sau "nu" unor intrebari.

Cum? Prin descifrarea modificarilor petrecute in creier. Cercetatorii au declarat ca interfata creier-calculator, care este non-invaziva, ar putea transforma vietile unor astfel de pacienti, permitandu-le sa-si exprime celor dragi si terapeutilor sentimentele si parerile.

In ciuda starii lor, pacientii au comunicat, prin aceasta metoda, ca sunt fericiti. Niels Birbaumer, un neurolog elvetian, unul dintre conducatorii studiului, a afirmat ca rezultatele ii rastoarna propria teorie, potrivit careia pacientii care nu-si pot misca ochii nu sunt capabili sa comunice.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

19 idei pentru a avea grijă de tine în fiecare zi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta