Setari Cookie-uri

Coada Soricelului, regina plantelor medicinale din Romania

Coada Soricelului: beneficii surprinzatoare. Cum trebuie consumata aceasta planta?

Dintre darurile pamantului, cateva se bucura, de mii de ani, de insusirea de a lua durerea cu mana. Una dintre aceste minuni ale naturii este coada soricelului, despre care multi caluguri au afirmat, in carti medicinale manastiresti, ca se afla printre "leacurile tuturor relelor".

Uleiurile sale volatile erau aproape nelipisite din ritualurile si tratamentele dacilor, dar si ale medicilor romani. O recomanda si astazi multi terapeuti, atunci cand depun armele in fata unor maladii carora nu le gasesc remediul.

Cele mai multe persoane care folosesc infuziile de coada soricelului o leaga de afectiuni femeiesti, precum dureri menstruale, ciclu neregulat si tulburari legate de menopauza. Opreste, totodata, adesea, hemoragia nazala. Exista medici ginecologi care sustin ca are un rol benefic si in oprirea avansarii cancerului de col uterin. Valentele terapeutice ale acestei plante sunt insa de ordinul zecilor.

Citește și:

De pilda, este recomandata in diverse afectiuni digestive, mai ales legate de stomac si intestine, precum ca enterocolite si gastrite.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
4 Februarie 2017
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.