Setari Cookie-uri

Magia din cuvintele unei mame

Dragostea unei mame este un adevarat miracol pe acest pamant.

Cand fiul nostru nu se simtea bine, un psiholog ne-a oferit un sfat foarte important. El ne-a spus despre un experiment pe care l-a incercat in Marea Britanie.

Exista un ritual simplu, pe care mamele copiilor bolnavi il faceau in fiecare noapte. Dupa ce copilul adormea, mama astepta faza activa a somnului, iar apoi ii soptea cuvinte simple, insa pline de dragoste: "Te iubesc! Sunt mandra de tine! Ma bucur ca esti copilul meu! Esti cel mai bun copil din lume!"

Rezultatele au fost comparate cu ale altor copii care aveau acelasi diagnostic, insa ale caror mame nu le sopteau nimic in timpul noptii. Copiii care primeau aceste declaratii de dragoste de la mamele lor se recuperau mult mai repede. Aceasta este magia cuvintelor unei mame.

Am decis sa incercam si noi imediat acest experiment. Era simplu, ieftin... de fapt, spre deosebire de alte tratamente era si la indemana noastra. Apoi am inceput sa improvizam.

Citește și:

Va spun sincer acum. Au trecut cinci ani, iar eu inca mai soptesc astfel de cuvinte baietilor meu aproape in fiecare noapte.

De ce continui sa fac asta?

1. Imi ofera un sentiment de intimitate. Nu pot compara acest sentiment cu nimic. Le spun lucruri care sunt importante nu doar pentru ei, ci si pentru mine, ca mama. Si le soptesc diferit. Rutina de zi cu zi nu-mi da timp pentru a sta cu fii mei separat, iar aceste momente in timpul noptii chiar sunt speciale.

2. Sunt sincera. Uneori, abundenta de informatii sau de alte circumstante ne pot face sa ne purtam diferit de cum ne purtam noi de obicei, iar acest lucru complica uneori comunicarea noastra. Insa noaptea, cand le soptesc cat de dragi imi sunt, toate certurile si resentimentele dispar.

3. Copiii simt dragostea. Am citit ca ar trebui sa le spunem copiilor mai des aceasta fraza importanta: "Stii ca daca ar fi sa aleg dintre toti copiii din lume, tot pe tine te-as alege?". Cand i-am spus fiului meu asta pentru prima data el a fost atat de emotionat si de surprins incat m-a intrebat de cateva ori "Serios? Este adevarat ce spui?". Este atat de important pentru copii sa simta ca parintii lor ii iubesc pentru ceea ce sunt si ca sunt foarte speciali.

Citește și:

In terapie exista cateva fraze care sunt considerate "fraze permisive" - fraze pe care le spunem si care pot schimba perceptia noastra asupra lumii. De obicei, acestea sunt reprezentate de cuvinte simple - despre dragoste, acceptare, regret, iubire.

De asemenea, astfel de fraze ajuta nu doar copilul, ci si mama:

"Eu sunt mama ta, tu esti copilul meu." - aceasta fraza poate ajuta daca nu simti o conexiune emotionala cu copilul tau.
"Eu iti ofer iubire, tu primesti." - este vorba despre circulatia energiei in familie.
"Nu trebuie sa faci nimic pentru mine. Te iubesc asa cum esti." - este vorba despre gasirea propriului drum in viata.

Cum sa alegi aceste fraze?

Poti incerca expresii diferite pentru a intelege de care aveti nevoie tu si copilul tau. Ceea ce este foarte important este ca nu ar trebui sa spui aceste fraze in mod automat, ele trebuie sa fie sincere.

Citește și:

Nu uita sa le spui copiilor ca ii iubesti in fiecare zi, pentru niciun motiv, ci doar pentru ca poti face asta. De asemenea, ofera-le afectiune: imbratiseaza-i, saruta-i, tine-i de mana. Acestea sunt momentele de care isi vor aminti o viata intreaga.

sursa material: Olga Valyaeva via BrightSide.me

foto interior si prima pagina: Evgeny Atamanenko, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Martie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.