Setari Cookie-uri

5 reguli care te ajuta sa iei decizii mai repede

Daca pentru tine intodeauna a fost complicat sa iei decizii, respecta cateva reguli care te vor “forta” sa te hotarasti mai repede si sa salvezi timp.

Se spune ca viata noastra este definita de felul in care luam decizii. Carierele, relatiile, sanatatea, totul este infuentat de deciziile pe care le-am luat in trecut si pe care urmeaza sa le luam. Oricat de larg ar fi aceesul la informatie – sau poate tocmai de aceea – uneori devine dificil sa iei decizii.

De ce iei decizii greu

Printre motivele pentru care dureaza prea mult pana te hotarasti asupra unui lucru se afla faptul ca te gandesti prea mult inainte sa iei o decizie, tendinta de a amana mereu luarea unei decizii, incetineala, faptul ca nu te poti opri din a analiza lucrurile, teama de esec si perfectionismul, scrie Lifehacker.com.

Daca ai avut vreodata senzatia ca esti blocata si ca nu reusesti sa iei o decizie in timp util, nu te speria. Multe femei pierd o gramada de timp pana se hotarasc. Tocmai de aceea, exista niste “reguli” care te ajuta sa te hotarasti mai repede.

Citește și:

5 reguli care te ajuta sa te hotarasti mei repede

1. Regula de doua minute

Ideea acestei reguli este sa iti impui un deadline. De fiecare data cand trebuie sa iei decizii, aloca-ti un timp de gandire de doua minute. In felul acesta, vei fi nevoita sa analizezi rapid toate informatiile, sa faci comparatiile necesare si sa ajungi la o concluzie. Cumperi sau nu cumperi? Mananci sau nu mananci? Te duci sau nu te duci? Desigur, unele decizii importante au nevoie de mai mult timp de gandire. Dar pentru cele simple, de zi cu zi, aceasta regula e magica si te va ajuta sa scutesti mult timp.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

foto interior si prima pagina: lassedesignen, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.