Kudika
19 Martie 2017

Te intrebi ce surse de energie poti folosi in locul celei de-a 2-a cesti de cafea? Un gand indreptat catre iubitul tau face minuni si-n aceasta privinta!

Sa visezi cu ochii deschisi la reintalnirea cu iubitul tau nu e tocmai o pierdere de timp… Un studiu publicat in iulie 2014 in revista Psychophysiology si condus de Sarah Stanton, absolventa a sectiei de psihologie din cadrul University of Western Ontario, demonstreaza ca aceste momente extrem de relaxante te ajuta sa-ti incarci bateriile.

7 Moduri de a comunica mai bine în relația cu partenerul de cuplu

Pentru experiment au fost selectate 183 de persoane de diverse varste, apartinand ambelor sexe. Au fost rugate sa se gandeasca la unul dintre aceste 3 lucruri – un prieten de sex opus, iubitul actual sau rutina lor de dimineata – si apoi sa completeze un formular in care-si descriau starea.

Surse de energie care genereaza si fericire

Nivelul de glucoza din sange le-a fost masurat inainte si dupa exercitiul de imaginatie. Persoanele care s-au gandit la iubitul/a lor au declarat ca se simt mai fericite, iar nivelul de glucoza din organismul lor a crescut.

Un simplu gand duce la cresterea glucozei din sange

Studii anterioare facute la aceeasi Universitate au aratat ca-n momentul in care te gandesti la partener, corpul tau produce mai mult cortizol (hormonul stresului), iar acesta conduce la eliberarea glucozei.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

foto interior si prima pagina: A. and I. Kruk, Shutterstock

4 Moduri de a îți iubi mai profund partenerul de cuplu
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta