Setari Cookie-uri

Lectii de viata de la cel mai fericit om din lume

Poti fi fericita numai daca incetezi sa dai vina pe altii pentru nefericirea ta.

Transformand modul de a percepe lucrurile, vom transforma calitatea vietii noastre.

Calugarul budist Matthieu Ricard a fost considerat de oamenii de stiinta "cel mai fericit om din lume". Are 67 de ani si reuseste sa mediteze pana si la 10.000 de ore. El spune ca "Daca poti invata cum sa mergi pe o bicicleta, poti invata cum sa fii fericit."

Iata care sunt lectiile sale de viata:

1. Oricine poate fi cea mai fericita persoana din lume daca isi cauta fericirea in locul potrivit. Problema este ca nu avem tendinta de a face asta.

2. Fericirea nu este urmarirea unei succesiuni nesfarsite de experiente. Aceasta este o reteta pentru epuizare, nu pentru fericire. Fericirea este o modalitate de a fi.

3. Spre deosebire de placere, care se epuizeaza pe masura ce o experimentezi, fericirea este o abilitate si este cultivata. Toti putem face asta. Trebuie doar sa intelegem ce contribuie la inflorirea vietii noastre.

Citește și:

4. A fi fericit este despre viata ta. Nu este vorba despre a cauta fluturi in stomac sau focuri de artificii. Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa realizezi ca iti doresti sa iti imbunatatesti viata.

5. Pentru a fi cu adevarat fericit, trebuie sa scapi de toxinele din creier, cum ar fi ura, obsesia, aroganta, invidia, lacomia si mandria. Intregul antrenament sau meditatie este de a scapa de aceste lucruri si de a cultiva calitatile pozitive, cum ar fi altruismul.

6. Modul in care mintea ta interpreteaza lumea este un element esential in determinarea calitatii fiecarei clipe care trece si, totusi, acordam atat de putina atentie conditiei noastre interioare. Trebuie sa invatam sa recunoastem ca exista stari mentale sau emotii care favorizeaza inflorirea si unele care sunt distructive.

7. De obice, cand aprindem furia urmeaza o perioada de refractionare in care nu putem incepe sa recunoastem aspectele pozitive ale persoanei cu care suntem suparati. O abordare mai sanatoasa ar fi sa tratam frigul ca si caldura. Aceasta inseamna ca cu cat aducem mai multe ganduri binevoitoare sau altruiste in acel moment mintii, cu atat mai putin spatiu exista pentru contrarii. Asa se formeaza antidotul urii si al rautatii.

Citește și:

foto interior si prima pagina: SUMITH NUNKHAM, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
22 Aprilie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.