Setari Cookie-uri

Cele mai comune mituri despre acnee

Aparitia acneei cu frecventa crescuta atat la adolescenti, cat si la adulti, a facut ca pe seama acestei afectiuni dermatologice sa apara de-a lungul timpului mituri adanc inradacinate in cultura si repetate frecvent, care din pacate ne pot impiedica sa avem parte de o ingrijire corespunzatoare a pielii.

4. Bronzul va elimina cosurile

Expunerea la soare nu va ajuta la tratarea acneei, ci doar va face roseata sa devina mai putin vizibila o perioada, odata cu bronzarea pielii. Pe masura ce bronzul se estompeaza, semnele acneei vor fi din nou prezente, iar ca urmare a expunerii la razele UV fara protectie solara ne putem alege cu pielea uscata, iritata sau arsa - ceea ce va favoriza agravarea acneei. Totodata, lipsa protectiei solare inseamna si cresterea riscului de aparitie prematura a ridurilor si a cancerului de piele mai tarziu in viata.

“De mentionat, in final, dar nu in ultimul rand, ca expunerea la soare atunci cand avem acnee activa, inflamatorie cu papule rosii si pustule inflamate, duce la aparitia de pigmentare post inflamatorie, manifestata prin pete pigmentate, care este dificil de tratat si necesita peelinguri si tratamente supravegheate de medicul dermatolog”, atentioneaza domnul doctor Laurentiu Vladau.

Citește și:

5. Pasta de dinti trateaza cosurile

Desi acest mit este larg raspandit, adevarul este ca pasta de dinti nu contine ingrediente cunoscute ca fiind eficiente in eliminarea acneei. Desi este posibil in anumite cazuri particulare acest tratament minune sa functioneze prin uscarea leziunilor, folosirea lui nu este recomandata de catre medicii dermatologi. Majoritatea formulelor de pasta de dinti contin Lauril sulfat de sodiu, un ingredient care irita pielea si predispune la infundarea porilor si, implicit, la agravarea acneei.

6. Spalarea fetei cat mai des va preveni aparitia cosurilor

Acneea poate fi tinuta sub control prin eliminarea excesului de sebum, insa spalarea fetei in exces nu reprezinta intotdeauna un remediu pentru aceasta afectiune. Acest gest poate determina aparitia iritatiei si agravarea acneei.

Medicii dermatologi recomanda spalarea pe fata nu mai mult de doua ori pe zi si exfolierea cu un produs delicat de maxim 3 ori pe saptamana, deoarece spalarea in exces poate deteriora bariera naturala de protectie a pielii.

Citește și:

Asadar, este posibil ca uneori in incercarea de a trata acneea sa obtinem rezultate contrare, daca ne bazam pe sfaturi venite din surse nespecializate. Recomandarile unui medic dermatolog ne vor ajuta sa oferim pielii noastre ingrijirea de care are nevoie si sa obtinem ceea ce ne dorim: un ten curat, luminos si tanar cat mai multa vreme!

foto interior si prima pagina: George Rudy, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
1 Mai 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.