Kudika
9 Mai 2017

Pe ce parte a corpului obisnuiesti sa dormi? Pe cea dreapta sau pe cea stanga? Sau poate dormi cu fata in sus? Specialistii sustin c acel mai bine este sa dormim pe partea stanga. Iata care este explicatia.

Se pare ca pozitia de somn este totusi un aspect important. Adevarul este ca medicina orientala ne sfatuieste de mult timp sa dormim pe partea stanga. Un studiu recent publicat in Jurnalul de Gastroenterologie Clinica ne arata acest lucru in cateva principii explicate de dr. John Douillard.

Pozitiile de somn care iti pot afecta sanatatea

In acest articol, itii vom prezenta un scurt rezumat pentru a putea sa pui in practica aceste sfaturi. Suntem siguri ca vom reusi sa te convingem.

1. Stimuleaza drenajul limfatic

Dr. Douillard sustine ca dormitul pe partea stanga este pozitia cea mai naturala de somn. Pe acesta parte se afla sistemul limfatic. Aici are loc drenajul limfatic. Sistemul limfatic transporta elemente importante, cum ar fi proteine, glucoza, metaboliti si toate acele elemente ce trebuie filtrate si drenate pe partea stanga. Deci, tine minte, primul motiv pentru a opta pentru dormitul pe partea stanga este buna functionare a sistemului limfatic.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: Stock-Asso Shutterstock.com

Spune-mi cum dormi sa iti spun ce ti se intampla

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: