Setari Cookie-uri

4 Moduri de a vindeca o inima franta

Cum te indepartezi de la durerea care provine din pierderea unei relatii si cum ajungi sa fii din nou fericita? Psihologii ofera urmatoarele patru variante care au cele mai bune si mai rapide rezultate. 

Despartirile sunt incredibil de dificile. Este ca si cum ai lua o ramura de copac si ai rupe-o in doua - acel "eu" nu mai este intreg. Sufletul doare, inima este franta si are nevoie de vindecare. Ce este de facut?

Cum te indepartezi de la durerea care provine din pierderea unei relatii si cum ajungi sa fii din nou fericita? Psihologii ofera urmatoarele patru variante care au cele mai bune si mai rapide rezultate.

1. Reconstruieste-ti sinele

Dovezile sugereaza ca dragostea faciliteaza cresterea de sine, dezvoltarea propriei persoane. Pe masura ce petreci timpul impreuna cu partenerul tau, liniile dintre tine si acesta devin estompate. Conceptul de sine si conceptul de partener se intersecteaza. Asadar, nu este o surpriza faptul ca atunci cand se incheie o relatie oamenii se confrunta cu confuzia de sine. Sentimentul tau de sine se micsoreaza de fapt. S-ar putea sa te simti pierduta si sa nu mai stii cine esti cu adevarat.

Citește și:

Remediul? Incepe sa lucrezi la propria persoana. Reconstructia sinelui necesita o redefinire. Este timpul sa incerci lucruri noi si sa petreci timp cu oameni noi. Urmareste beneficiile redescoperirii conceptului de sine.

2. Intrerupe legaturile

Este foarte dificil, insa poti merge mai departe doar daca nu mai privesti catre trecut. Mentinerea legaturii cu un fost iubit sau cu o persoana pe care nu o mai vrei in viata ta intarzie recuperarea de la durere si tristete si incetineste dezvoltarea sufletului tau.

3. Fii mai activa

Evenimentele stresante de viata produc o varietate de simptome asemanatoare depresiei, simptome ce pot fi dificil de gestionat. Dovezile sugereaza ca exercitiile fizice pot servi ca o interventie eficienta, perturband legatura dintre astfel de evenimente stresante de viata si consecintele lor potentiale (proasta dispozitie, probleme cu somnul, dificultati de concentrare). Activitatea fizica poate diminua sau chiar opri aceste simptome depresive - un pas foarte important catre vindecarea sufletului.

Citește și:

4. Prefa-te

Stiu, suna foarte ciudat, insa este adevarat. Tristetea este un raspuns natural la o ruptura, o pierdere si desi se vindeca in timp uneori ai nevoie ca vindecarea sa fie mai rapida. Daca vrei sa stimulezi fericirea, incearca sa o falsifici. Chiar daca te gandesti ca mintea ta este responsabila de zambetele tale, comportamentul facial al zambetului poate trimite semnale fericite creierul tau, imbunatatind astfel starea ta de spirit.

foto interior si prima pagina: NeagoneFo Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 Mai 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.