Setari Cookie-uri

Coriandrul. Cinci beneficii pentru sanatate

Coriandru sau dhania este un condiment folosit in cele mai multe bucatarii, in special in tarile asiatice. Coriandrul nu doar adauga un plus de aroma ci este si foarte bun pentru sanatate.

1. Diabetul zaharat. Vrei sa lupti natural impotriva diabetului? Ei bine, coriandrul va poate ajuta. Cercetatorii au demonstrat ca extractul din frunze de coriandru are anumiti compuși care, atunci cand sunt eliberati in sange, provoaca insulina anti-hiperglicemica, activitate specifica insulinei, care ajuta la mentinerea nivelului zaharului din sange sub control. Deci, tot ce aveti de facut este sa adaugati cateva frunze de coriandru la mesele dumneavoastra si veti pastra diabetul zaharat sub control.

2. Colesterolul. Doresti sa reduci in mod natural nivelul colesterolului? Nivelurile de colesterol sunt de multe ori verificate in timpul controalelor la medic. Frunzele de coriandru contin un compus numit coriandrin, care ajuta la manipularea metabolismul lipidic prin reducerea nivelului de colesterol. Mai mult de atat, frunzele sunt ambalate cu antioxidanti, care ajuta, de asemenea, sa pastreze nivelul colesterolului sub control.

Citește și:

Cercetatorii au demonstrat ca frunzele de coriandru reduc cantitatile de colesterol si trigliceride din corpul uman.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: Nataliya Arzamasova Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Mai 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.