Setari Cookie-uri

Persoanele care ofera o mana de ajutor sunt de zeci de ori mai fericite

Cele mai mici acte de bunatate au inca potentialul de a face schimbari pozitive pentru ceilalti. Afla cum simplele actiuni de bunatate iti pot imbunatati starea de spirit (si sanatatea). 

Universitatea York a publicat in urma cu cateva luni un studiu in care participantilor li s-a cerut sa se comporte mai dragut cu o alta persoana timp de cateva minute pe zi. Dupa sase luni, participantii au raportat mult mai multa stapanire de sine si fericire.

De asemenea, studiile au constatat ca persoanele care si-au facut un obicei din a ii ajuta pe altii sunt mult mai sanatosi, iar persoanele mai in varsta care fac munca voluntara pot trai mai multi ani.

Actiunile de bunatate simple sunt cele care fac diferenta

Cea mai buna veste este ca nu trebuie sa sapi singura un put de apa dulce intr-o tara din lumea a treia pentru a face o diferenta si a culege beneficiile. Asadar, ce poti face? Iata cateva sugestii simple pentru a incepe:

1. Ofera o mana de ajutor. Cand vezi pe cineva care se lupta cu un carucior pentru copii pe scari sau o persoana care are mult prea multe bagaje... ia-ti cateva clipe din timpul tau pretios si ajuta.

Citește și:

2. Ofera complimente. Cine nu le iubeste?

3. Fii buna cu strainii. Zambeste.

4. Nu te certa cu nimeni. Nici in cele mai dificile situatii.

5. Spune "Multumesc". Este un cuvant simplu care face o diferenta uriasa. Iar oportunitatile sunt nesfarsite.

foto interior si prima pagina: Dualororua, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Iunie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.