Setari Cookie-uri

Cum scapi de durerea de cap in 5 minute fara medicamente?

Cand ai o durere de cap iar pastilele de care ai nevoie nu sunt la indemana, situatia pare fara speranta. Insa exista o modalitate stiintifica de a scapa de durerea de cap eficient si rapid. 

Presopunctura este un fel de masaj a carui eficacitate este confirmata de numeroase studii stiintifice. Prin natura sa, este o forma de acupunctura si reflexoterapie, insa nu necesita cunostinte medicale speciale.

Cum sa masezi punctele de presopunctura?

In primul rand, ia o pozitie confortabila si relaxeaza-te. Masajul nu dureaza mult: intre 30 de secunde si 1 minut.

Maseaza un punct cu presiuni usoare sau miscari circulare. De obicei, durerea de cap dispare la 5-10 minute dupa acest masaj.

Exista 6 puncte principale pentru a scapa de durerea de cap:

Punctul Yintang:

Punctul celui de-al treilea ochi (sau Yintang) este situat intre sprancene,. Acest punct este, de asemenea, responsabil pentru indepartarea oboselii ochilor.

Punctele Zan Zhu:

Aceste puncte simetrice sunt situate la baza marginii interioare a sprancenelor. Masajul din aceasta zona poate imbunatati si acuitatea vizuala. Maseaza timp de un minut prin presare sau miscari circulare.

Citește și:

Punctele Yingxiang:

Aceste puncte sunt situate pe ambele parti ale orificiilor ale nasului, pe linie cu ochii. Acestea ajuta la deschiderea sinusurilor, reduce durerea de cap si durerea de dinti si te scapa de stres.

Punctele Tian Zhu

Aceste puncte sunt situate in zona cefei, intre urechi si inceputul coloanei vertebrale. Masajul acestor puncte ajuta la ameliorarea congestiei nazale, durerea la nivelul ochilor si urechilor, dureri de cap severe si migrene.

Punctele Shuai Gu

Punctele Shuai Gu sunt situate la 2-3 cm deasupra urechilor. Presiunea aplicata in aceasta zona amelioreaza durerea in regiunea temporala a capului si oboseala ochilor.

Punctele He Gu

Aceste puncte simetrice sunt siuate pe partea din spate a mainii intre degetul mare si aratator. Presiunea aplicata in aceasta zona amelioreaza durerile de spate, durerile de dinti si tensiunea din muschii gatului.

Citește și:

sursa foto interior si prima pagina: capturi Youtube

Vizionare placuta


Kudika
16 Iunie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.