Setari Cookie-uri

Filozofia ZEN dezvaluie cum putem depasi teama si nesiguranta in 5 pasi simpli

Cu totii avem temeri si suntem nesiguri. Intrebarea este: cum depasim aceste insecuritati? Cum ne putem accepta gandurile? Cum gasim pacea? Filozofia Zen si ideile mindfulness ajuta la depasirea nesigurantei. Iata cum.

Cu totii avem temeri si suntem nesiguri. Nimeni nu este perfect. Unii dintre noi isi ascund nesiguranta, in timp ce altii se afiseaza cu ele. Multe persoane pot fi coplesite si ingrijorate de lucruri precum aspectul fizic, statutul social sau succesul.

Intrebarea este: cum depasim aceste insecuritati? Cum ne putem accepta gandurile? Cum gasim pacea?

Filozofia Zen si ideile mindfulness ajuta la depasirea nesigurantei. Desigur, asta nu inseamna ca este usor pentru ca trebuie sa ne confruntam cu ceea ce de obicei nu vrem sa acceptam. Inseamna sa avem un pic de curaj.

Filozofia ZEN dezvaluie cum putem depasi teama si nesiguranta in 5 pasi simpli

1. Accepta totul la tine

Concentreaza-ti atentia asupra fiecarei parti a corpului si a sufletului. Fii atenta la partile in care stii ca ai defecte si gandeste-te la acestea ca la niste prieteni. Nu ai accepta o prietena in ciuda perfectiunilor sale? Asadar, de ce nu iti accepti si trupul tau? Simte frumusetea. Esti speciala!

Citește și:

2. Lasa in urma trecutul si uita de el

Multe incidente si lucruri din trecut definesc nesiguranta unei persoane. Dar, stand destul si meditand pe aceste ganduri, poti invata sa le accepti si sa le ierti. Da, inca te gandesti la cele intamplate, insa incearca sa iti concentrezi atentia asupra prezentului.

3. Nu te compara cu nimeni

Tu esti cine esti. Nu trebuie sa incerci sa fii sau sa te comporti ca altcineva. Inceteaza sa te mai compari cu ceilalti. In schimb, incearca sa inveti de la acesti oameni ce este mai frumos si ai incredere in tine.

4. Ai mai multa incredere in ceilalti

Pentru a face asta ai nevoie de mult timp si de mult efort. Insa nu ti se intampla nimic rau daca incerci. Dezvoltarea increderii in oameni te ajuta sa construiesti relatii.

5. Invata sa te accepti

Nu lasa pe nimeni sa iti decida destinul si viata. Opreste-te din a astepta aprobare si validare de la cei din jurul tau doar pentru a te simti bine si a fi fericita. Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faci este sa te accepti asa cum esti si sa incepi sa crezi din nou in tine.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Iunie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.