Setari Cookie-uri

Cum sa reactionezi calm in situatii stresante sau dificile?

Noi reactionam fara sa gandim. Este o reactie a instinctelor noastre, adesea bazata pe teama si nesiguranta, si nu este cea mai rationala sau adecvata modalitate de a actiona.

Al treilea pas este sa cureti alaturi de copil, sa faci din asta un joc, sa ii arati ca sunt greseli care se intampla si ca nu este ceva pentru care sa va faceti griji. Ultimul pas este sa vorbesti calm si sa ii explici cum puteti evita astfel de greseli in viitor si sa il imbratisezi.

Cum inveti sa raspunzi?

Trebuie sa incerci sa acorzi o atentie deosebita modului in care reactioneaza mintea ta. Apoi sa faci o pauza. Nu trebuie sa actionezi imediat doar pentru ca ai o reactie interna. Fa o pauza, respira si analizeaza.

Urmareste aceasta dorinta de a actiona irational, apoi las-o sa dispara. Uneori dureaza cateva secunde, alteori inseamna ca trebuie sa te indepartezi politicos de situatie si sa incerci sa te linistesti inainte de a raspunde.

Incearca sa fii atenta, sa faci o pauza, apoi sa iei in considerare ce este de facut pe viitor; nu uita de raspunsul atent si plin de compasiune.

Citește și:

foto interior si prima pagina: Jimmy Tran Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
5 Iulie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.