Setari Cookie-uri

Arta incetinirii timpului: Cum poti avea mai multa libertate in viata ta?

Timpul este prea lent pentru cei care asteapta, prea iute pentru cei care se tem, prea lung pentru cei care se plang, prea scurt pentru cei care sarbatoresc, dar, pentru cei ce iubesc, timpul este o eternitate.

Timpul nu trece mai repede ca altadata, doar noi trecem pe langa el mai repede.

Cheia pentru a te bucura de mai mult timp este sa traiesti schimbarea acum si sa o accepti. In momentul in care un calugar budist observa ca lucrurile nu merg cum trebuie, el isi concentreaza atentia asupra realitatii prezente. De ce? Aceasta este puterea noastra. Aici este puterea noastra. Acesta este locul in care gasim pacea si intelepciunea. In prezent avem claritate si puterea de a lua decizii mai bune. Controlam si oprim timpul, incetinind perceptia noastra asupra acestuia. Permitem lucrurile in viata noastra si permitem si restul. Stabilim limitele potrivite in viata noastra. Controlam ceea ce avem in mainile noastre si, prin urmare, devenim mai puternici.

Iata care este exercitiul propus de maestri pentru incetinirea timpului. Este vorba despre meditatia budista, in care acorzi o mare atentie corpului tau. Poti practica in mod eficient dilatarea timpului dupa ce inveti sa controlezi si sa intelegi respiratia. In plus, vei reusi sa iti calmezi mintea, sa scapi de stres, sa gandesti mai pozitiv si sa iti relaxezi sufletul.

Citește și:

Ce trebuie sa faci?

1. Stai intr-o pozitie confortabila; coloana vertebrala trebuie sa fie dreapta;

2. Atinge cu varful limbii palatul dur (cerul gurii);

3. Incepe sa respiri usor pe nas; gura trebuie sa fie inchisa;

4. Concentreaza-ti atentia asupra unui punct aflat la 3 cm sub buric (numit si dantianul inferior - se afla la 3 degete sub ombilic, adanc in centrul corpului);

5. La urmatorul proces de respiratie, inspira numarand pana la 4;

6. Tine-ti respiratia numarand pana la 2;

7. Expira numarand pana la 4, scotand tot aerul din tine;

8. Tine-ti din nou respiratia pentru 2 secunde;

9. Inspira din nou numarand pana la 4;

10. Continua acest proces pana cand respiratia este confortabila (sau cat timp vrei tu).

Poti face acest exercitiu timp de cel putin 10 minute pe zi pentru a stapani arta incetinirii timpului. Echilibrarea respiratiei este cheia, asadar asigura-te ca inspiri si expiri cu aceeasi durata.

Citește și:

foto interior si prima pagina: 2jenn, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 Iulie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.