Setari Cookie-uri

Trei pasi catre obiective smart si mai... smart

Uneori insa doar a avea un obiectiv SMART nu este suficient. Avem nevoie de pasiune si constanta pentru a-l putea atinge. Avem nevoie sa ne conectam la inima noastra.  Atunci cand facem asta, ne simtim mai motivate, mai inspirate si simtim mai putina oboseala. 

Daca lucrezi in mediul de afaceri, coaching sau educatie, tehnica obiectivelor SMART iti este cu siguranta cunoscuta. Acronimul SMART inseamna smart - inteligent, measurable - masurabil, attainable - realizabil, realistic-realst si time-bound - intr-o anumita perioada de timp. Obiectivele care genereaza rezultate au aceste trasaturi.

foto interior si prima pagina: lassedesignen, Shutterstock

Uneori insa doar a avea un obiectiv SMART nu este suficient. Avem nevoie de pasiune si constanta pentru a-l putea atinge. Avem nevoie sa ne conectam la inima noastra. Atunci cand facem asta, ne simtim mai motivate, mai inspirate si simtim mai putina oboseala.

Iata trei pasi simpli pentru a-ti stabili obiective SMART din inima:

1. Vizualizeaza rezultatul dorit.

Inainte de a urma sablonul obiectivelor SMART, vizualizeaza obiectivul final - rezultatul final dorit. Vizualizarea este unul dintre cele mai puternice instrumente pentru a ajunge la claritate. Inchide ochii, respira adanc de cateva ori. Intreba-te: care este visul meu cel mare? Cum arata si cum se simte acest vis? Cum ma simt eu traindu-l?

Citește și:

Imagineaza-ti cum arata realitatea ideala si permite-ti sa simti ce inseamna sa o traiesti. Vezi in fata ochilor rezultatul final, ca si cand s-ar fi intamplat deja. Scrie pe o coala de hartie cum arata noua ta viata. Abia apoi foloses-te de obicetivele SMART pentru a stabili pasii pe care trebuie sa ii faci pentru a o transforma in realitate. prin actiuni concrete si masurabile.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.