Daca lucrezi in mediul de afaceri, coaching sau educatie, tehnica obiectivelor SMART iti este cu siguranta cunoscuta. Acronimul SMART inseamna smart - inteligent, measurable - masurabil, attainable - realizabil, realistic-realst si time-bound - intr-o anumita perioada de timp. Obiectivele care genereaza rezultate au aceste trasaturi.

foto interior si prima pagina: lassedesignen, Shutterstock

Uneori insa doar a avea un obiectiv SMART nu este suficient. Avem nevoie de pasiune si constanta pentru a-l putea atinge. Avem nevoie sa ne conectam la inima noastra. Atunci cand facem asta, ne simtim mai motivate, mai inspirate si simtim mai putina oboseala.

Iata trei pasi simpli pentru a-ti stabili obiective SMART din inima:

1. Vizualizeaza rezultatul dorit.

Inainte de a urma sablonul obiectivelor SMART, vizualizeaza obiectivul final - rezultatul final dorit. Vizualizarea este unul dintre cele mai puternice instrumente pentru a ajunge la claritate. Inchide ochii, respira adanc de cateva ori. Intreba-te: care este visul meu cel mare? Cum arata si cum se simte acest vis? Cum ma simt eu traindu-l?

Imagineaza-ti cum arata realitatea ideala si permite-ti sa simti ce inseamna sa o traiesti. Vezi in fata ochilor rezultatul final, ca si cand s-ar fi intamplat deja. Scrie pe o coala de hartie cum arata noua ta viata. Abia apoi foloses-te de obicetivele SMART pentru a stabili pasii pe care trebuie sa ii faci pentru a o transforma in realitate. prin actiuni concrete si masurabile.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: