Setari Cookie-uri

Patru greseli pe care le faci cand gatesti cu ulei de masline

Toata lumea stie ca uleiul de masline este un elixir pentru sanatate si numeroase studii au demonstrat ca poate combate diverse boli. Pentru a profita la maximum de beneficiile lui, trebuie sa stim insa cum sa-l folosim.

Iata cele mai frecvente greseli de folosire a uleiului de masline:

Il alegi pe cel ”light”

Toate tipurile de ulei de masline au cam acelasi numar de calorii, adica aproximativ 120 de calorii si 15 grame de grasime la o lingura. Termenul ”light” se refera, in cazul uleiului de masline, la culoare si aroma.

Nu citesti eticheta

Cel mai sanatos ulei de masline este cel pe a carui eticheta este specificat presat la rece. ,,Nu este de ajuns sa scrie pe eticheta obtinut exclusiv prin procedee fizice, trebuie sa scrie presat la rece la o temperatura de 38 de grade, iar aciditatea sa fie in jur de 0,8%. Uleiurile rafinate nu trec de 0,1%-0,2%,” atrage atentia prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Putini sunt fabricantii care respecta aceste reguli.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
13 Septembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.