Toata lumea stie ca uleiul de masline este un elixir pentru sanatate si numeroase studii au demonstrat ca poate combate diverse boli. Pentru a profita la maximum de beneficiile lui, trebuie sa stim insa cum sa-l folosim.
Iata cele mai frecvente greseli de folosire a uleiului de masline:
Il alegi pe cel ”light”
Toate tipurile de ulei de masline au cam acelasi numar de calorii, adica aproximativ 120 de calorii si 15 grame de grasime la o lingura. Termenul ”light” se refera, in cazul uleiului de masline, la culoare si aroma.
Nu citesti eticheta
Cel mai sanatos ulei de masline este cel pe a carui eticheta este specificat presat la rece. ,,Nu este de ajuns sa scrie pe eticheta obtinut exclusiv prin procedee fizice, trebuie sa scrie presat la rece la o temperatura de 38 de grade, iar aciditatea sa fie in jur de 0,8%. Uleiurile rafinate nu trec de 0,1%-0,2%,” atrage atentia prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Putini sunt fabricantii care respecta aceste reguli.
Citeste continuarea pe Realitatea.net