Setari Cookie-uri

Sfecla rosie, o mina de aur pentru sanatatea sangelui si a creierului

Ati poftit o salata de sfecla rosie si n-ati gasit hrean in piata? Nici nu-i de mirare, inca nu e sezonul. Nu disperati si nu aruncati sfecla! Este una dintre minunile pamantului, iar o cura de cateva zile va poate prelungi viata cu cativa ani.

Nu numai ca este plina de substante nutritive esentiale precum vitaminele B, fierul, manganul, cuprul, magneziul si potasiul, dar reprezinta o mina de aur pentru sanatate. Este bogata in nitrati, pe care corpul il transforma in oxid nitric - un compus care relaxeaza si dilata vasele de sange. Asta inseamna o circulatie mai buna si, posibil, o scadere a tensiunii arteriale.

foto interior si prima pagina: Sea Wave, Shutterstock

Un studiu a constatat ca subiectii care au baut sucul de o singura radacina de sfecla rosie au inregistrat o scadere a tensiunii arteriale. Sfecla nu are doar un impact potential pozitiv asupra tensiunii. Este, de asemenea, bogata in betaina si folati, care impreuna duc la scaderea nivelului homocisteinei, deci reduc riscul de leziuni ale arterelor si a bolilor de inima.

Mai mult, nitratii stimuleaza performanta fizica. Intr-un studiu, ciclistii care au baut suc de sfecla si-au marit performanta cu 15%.

Citește și:

Continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.