Setari Cookie-uri

15 Citate ale lui Eckhart Tolle menite sa fie adevarate lectii de viata

Cand creati o problema, creati durere. Este nevoie doar de o simpla alegere, o simpla decizie: ”Orice s-ar intampla, nu-mi voi mai provoca durere. Nu voi mai crea probleme."

8. Spune intotdeauna „da” la momentul prezent. Ce ar putea fi mai inutil, mai nebun, decat sa creezi o rezistenta interioara la ceea ce este deja? Ce ar putea fi mai nebun decat sa se te opui vietii in sine, care este acum si intotdeauna acum? Inconjoara-te de ceea ce este. Spune „da” la viata – si vei vedea modul in care viata dintr-o data incepe sa lucreze pentru tine, mai degraba decat impotriva ta.

9. Ori de cate ori simtiti negativismul aparand in interiorul dumneavoastra, acordati atentie lui Aici si lui Acum. Fiti prezent.

10. Acceptati fiecare moment si tot ceea contine el, ca si cand ar fi alegerea voastra. Imediat, viata va incepe sa lucreze in favoarea si nu impotriva voastra. Apoi, priviti miracolul pe care il dezvaluie viata.

11. Identificarea sinelui cu mintea este cea care cauzeaza suferinta. Atunci cand se intampla acest lucru, mintea capata un caracter coercitiv. Cand reusesti sa scapi de acest lucru, atunci mintea este doar un instrument minunat, care poate exprima ceea ce apare de la nivelurile cele mai profunde.

Citește și:

12. Cand creati o problema, creati durere. Este nevoie doar de o simpla alegere, o simpla decizie: ”Orice s-ar intampla, nu-mi voi mai provoca durere. Nu voi mai crea probleme."

13. Dragostea este o stare de spirit, nu o gasesti in afara ta, este mai mare decat tine. Daca intr-o relatie experimentezi atat dragostea cat si opusul, atunci traiesti o dragoste dependenta. Nu iti poti iubi partenerul, atat timp cat il ataci in minutul urmator.

14. Nu puteti ierta cu adevarat, nici pe altii, nici pe dumneavoastra insiva, atat timp cat sentimentul dumneavoastra de identitate deriva din trecut. Numai avand acces la puterea lui Acum, care este propria dumneavoastra putere, poate exista iertare adevarata.

15. Urmariti aparitia oricarui sentiment defensiv. Ce aparati? O identitate iluzorie, o imagine din mintea dumneavoastra, o entitate fictiva.

Citește și:

foto prima pagina: Kitja Kitja, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Octombrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.