Setari Cookie-uri

Ce alergii mostenesti de la parinti

Oamenii de stiinta au analizat genomurile a 360.838 de persoane si au identificat 136 de mutatii genetice considerate a reprezenta factori de risc pentru aparitia acestor probleme de sanatate.

Un studiu la nivel international condus de o echipa de cercetatori din Australia a identificat peste o suta de factori de risc genetici ce ar putea explica de ce unele persoane sufera de astm, rinita alergica sezoniera numita si febra fanului si eczeme.

Cercetarea este consemnata ca fiind prima de acest tip ''conceputa in mod specific pentru a identifica factorii de risc genetici care sunt intalniti la cele trei cele mai raspandite alergii'', se arata intr-un comunicat de presa emis marti de portalul de stiri din domeniul stiintific Scimex, citat de Xinhua, scrie Agerpres.

''Astmul, febra fanului si eczema sunt boli alergice care afecteaza diverse parti ale corpului, plamanii, nasul si pielea'', a declarat doctor Manuel Ferreira din Institutului de cercetari medicale QIMR Berghofer din Brisbane, cel care a condus studiul.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.