Setari Cookie-uri

Esti cel mai mare dusman al tau? Cum invingi auto-critica?

Gandurile tale negative despre tine pot fi atat de automate incat nici macar nu iti dai seama ca inauntrul tau tu creezi mediul potrivit pentru a creste ura fata de sine si nu iubirea fata de propria persoana.

Ai tendinta sa te “incurajezi” cu vorbe de rau? Iti dai seama ca adesea te sabotezi in mod subconstient? Invata sa invingi auto-critica! Afla sfaturile specialistilor psihologi!

foto interior si prima pagina: manop Shutterstock

Te trezesti ca gandurile negative te coplesesc? De multe ori iti repeti ca nu esti buna de nimic? Sau te compari cu alti oameni si ei sunt mereu perfecti, iar tu departe de a fi capabila de reusite? Cand gresesti sau esuezi tinzi ca crezi ca esti ingrozitoare si ca oricine altcineva ar fi fost perfect?

Daca ai raspuns cu da, probabil ca esti cel mai mare dusman al tau, negi tot ce faci si exagerezi crezand ca greselile tale sunt impardonabile. Totusi cum invingi auto-critica asa incat sa nu te lasi dominata de negativism?

Si mai mult de atat, daca nu invingi auto-critica esti predispusa la anxietate si depresie, spun psihologii de la Psychology Today. Motivul este acela ca vocea din interiorul tau te da invinsa sau ratata inca dinainte ca tu sa incepi.

Citește și:

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.