Setari Cookie-uri

Noua trucuri pentru a fi fericita in fiecare zi

Dopamina este una dintre cele mai importante substante chimice din organism, responsabila cu starea noastra de bine si de fericire. Iata noua modalitati prin care iti poti mentine nivelul de dopamina ridicat in fiecare zi. 

1. Foloseste puterea dietei

Tirozina este una dintre substantele chimice responsabile pentru crearea dopaminei in organism. Pentru a-ti mari nivelul de dopamina, creste cantitatea de tirozina. Printre alimentele bogate in aceasta substanta se afla migdalele, bananele, ceai ulverde, ciocolata, ouale, avocado, cafea si iaurtul.

foto interior si prima pagina: Miriama Taneckova, Shutterstock

2. Fii creativa

Starea creierului in timp ce creeaza, fie ca este vorba de pictura, desen, cantat, , dans sau orice alta forma de expresie creativa, este un "flux" super-concentrat creat de un impuls in nivelurile de dopamina. Fii creativa si vei fi mai fericita.

3. Asculta muzica

Muzica are o capacitate incredibila de a declansa diferite ganduri si emotii. Ascultand muzica optimista, plina de bucurie, iti poti creste nivelul de dopamina si simti fericirea autentica.

Citește și:

4. Evita sa devii dependenta de ceva

Comportamentele dependente pot contribui la simptomele deficientei de dopamina, facand corpul sa caute o recompensa imediata.

5. Practica meditatia si mergi la masaj

Unul dintre factorii care declanseaza stresul este reprezentat de ganduri. O mint nelinistita influenteaza in mod negativ nivelul de dopamina. Practica meditatiei iti va permite sa iti calmezi mintea.Un alt remediu eficient impotriva stresului este masajul. Programeaza-ti macar unul pe saptamana.

6. Fa miscare

Activitatea fizica regulata contribuie la fericirea ta prin cresterea directa a nivelului de dopamina din organism. Chiar si o plimbare in jurul blocului poate ajuta.

7. Foloseste suplimente naturale

Foloseste suplimente naturale pentru a-ti creste nivelul de dopamina din organism. Acestea includ curcumina (gasita in turmeric), acetil-l-tirozina, L-theanina si ginkgo biloba.

Citește și:

8. Foloseste listele

Una dintre cele mai usoare cai de a declansa o crestere a nivelului de dopamina este sa traiesti un sentiment de implinire. Asadar fa liste cu activitatile pe care le ai de facut in fiecare zi. Fiecare activitate bifata iti va aduce bucurie si satisfactie.

9. Curata-ti corpul si mintea

De-a lungul timpului, organismul acumuleaza toxine care limiteaza capacitatea de a produce niveluri optime de dopamina. Cateva modalitati excelente de a te curata de aceste toxine includ somnul odihnitor, consumul de alimente fermentate si eliminarea alimentelor cae contin zahar in exces.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.