Setari Cookie-uri

Cele 4 elemente ale iubirii adevarate potrivit lui Buddha

In credinta budista, exista patru elemente ale dragostei adevarate. Aceste elemente trebuie intotdeauna sa existe impreuna astfel incat dragostea sa fie una adevarata si de lunga durata. 

"Trebuie sa iubesti in asa fel incat persoana pe care o iubesti sa se simta libera."

In credinta budista, exista patru elemente ale dragostei adevarate. Aceste elemente trebuie intotdeauna sa existe impreuna astfel incat dragostea sa fie una adevarata si de lunga durata.

foto interior si prima pagina: maxbelchenko Shutterstock

Ele nu sunt concepte magice si nici spirituale, ci se refera pur si simplu la comportamente si virtuti de care ar trebui sa fim constienti pentru o dragoste puternica si reala.

Aceste patru elemente ale iubirii sunt usor de inteles si fac o relatie mult mai plina de bucurie si de impliniri.

Ce este dragostea? Ce este dragostea adevarata? Chiar poate fi definita? Ideea noastra despre adevarata iubire este probabil preluata dintr-un spectacol de basm, film sau uneori realitate... iar definitia s-a schimbat probabil de mai multe ori. Toti avem anumite conditii legate de ideea noastra de ce este dragostea sau despre un fel de criterii elaborate despre cum ar arata partenerul ideal.

Citește și:

Iata care sunt cele 4 elemente ale iubirii adevarate potrivit lui Buddha

1. Maitri

Maitri inseamna bunatate sau bunavointa. Aceasta nu este doar dorinta de a face pe cineva fericit, ci si abilitatea de a face acest lucru. S-ar putea sa ai orice intentie de a iubi pe cineva, insa modul in care il iubesti il poate nemultumi.

Cum sa dezvolti acest element: ia-ti timp pentru a fi mai atenta si pentru a observa dragostea ta. Asculta ceea ce spune si intreaba-l despre sperante, visuri si ambitii. Afland mai multe despre dragostea ta vei reusi sa o intelegi mai bine si cum trebuie sa iubesti cu adevarat.

2. Karuna

Al doilea element al iubirii adevarate este Karuna, adica compasiune. Aceasta este capacitatea de a usura durerea celorlalti, precum si dorinta de a face asta. De asemenea, Karuna se bazeaza pe intelegerea suferintei iubirii. Numai cand intelegi cu adevarat suferinta, vei putea sa oferi o mana de ajutor si sa iti usurezi povara.

Citește și:

Cum sa dezvolti acest element: Comunica cu persoana iubita despre lucrurile care il tulbura si intreaba daca exista ceva ce poti face pentru a il ajuta. Deschiderea acestei comunicari, dezvoltarea unei intelegeri si a dorintei de a ajuta va intari relatia voastra.

Vizionare placuta


Kudika
28 Noiembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.