Setari Cookie-uri

Cele 4 elemente ale iubirii adevarate potrivit lui Buddha

In credinta budista, exista patru elemente ale dragostei adevarate. Aceste elemente trebuie intotdeauna sa existe impreuna astfel incat dragostea sa fie una adevarata si de lunga durata. 

3. Mudita

Al treilea element al dragostei este Mudita, tradusa ca bucurie sau fericire. Acest element este unul dintre cele mai importante si, in unele privinte, leaga toate cele patru elemente impreuna. Daca in dragoste nu exista bucurie sau fericire, dragostea nu este adevarata.

Cum sa dezvolti acest element: Fa-ti timp pentru a face lucrurile care iti aduc bucurie, atat impreuna, cat si separat. Dezvolta bucuria de sine, care iti permite sa impartasesti bucuria pe care o simti cu iubirea. In sufletul tau trebuie sa existe bucurie in momentul in care exista dragoste.

4. Upeksha

Ultimul dintre cele patru elemente ale iubirii adevarate este Upeksha, adica libertate. Cand dragostea este adevarata, ambii parteneri de cuplu trebuie sa aiba libertate, sa se simta liberi in cadrul relatiei. Fiecare persoana ar trebui sa se simta libera pentru a se dezvolta si a evolua.

Citește și:

Cum sa dezvolti acest element: Petrece timp fara partenerul de cuplu pentru a iti identifica emotiile si sentimentele, nevoile si dorintele nu doar din relatie, ci si din afara ei. Apoi discutati despre aceste lucruri si incercati sa gasiti solutii. Compromisurile vor fi necesare.

Vizionare placuta


Kudika
28 Noiembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.