Setari Cookie-uri

Patru hobby-uri perfecte pentru persoanele empatice

Persoanele empatice au o sensibilitate iesita din comun si rezoneaza cu usurinta la starile celorlalti. Iata patru hobby-uri care le li se potrivesc manusa precum si beneficiile lor. 

1. Cantatul la instrumente muzicale

Cantatul la un instrument muzical are multe avantaje printre care imbunatatirea abilitatilor lingvistice, analitice, matematice, motrice precum si creativitatea.

In plus, contribuie la folosirea ambelor emisfere cerebrale prin crearea de noi conexiuni. Aceasta duce la imbunatatirea memoriei, a abilitatilor de rezolvare a problemelor, precum si a functionarii globale a creierului.

Acest lucru se intampla la orice varsta. Pentru empati, stapanirea unui instrument muzical este benefica deoarece le permite sa isi transforme emotiile in melodie si cantece.

foto interior si prima pagina: Olga Osadchaya, Shutterstock

2. Lecturi variate

Sigur, anumite subiecte te intereseaza si altele nu. Insa lecturile variate iti aduc

o multime de beneficii ca rezultat al dobandirii de noi cunostinte asupra unor subiecte carora nu le-ai acordat anterior. Lectura reduce stresul si, de asemenea contribuie la dezvoltarea inteligentei tale emotionale.

Citește și:

3. Practicarea miscarii in mod regulat

Exercitiul fizic este benefic nu doar pentru corpul tau dar si pentru capacitatea ta mentala. Pentru cele mai bune rezultate, este recomandat sa practici un exercitiu fizic in mod regulat. In aceasta categorie intra si dansul.

Unii oameni de stiinta afirma ca statul jos pentru perioade lungi poate impiedica buna functionare a creierului. Daca petreci mult timp la birou, este recomandat sa te ridici din cand in cand si sa te intinzi pentru a mentine functionarea optima a creierului. Emotiile sunt energie in miscare si un mod de a le face fata este sa te misti odata cu ele. Prin urmare, fa-ti un obicei in a face miscare zilnici fie ca este vorba de mers la sala, yoga sau dans!

4. Invata o limba straina

Se considerea ca oamenii care vorbesc cel putin doua limbi sunt mai buni la rezolvarea puzzle-urilor decat cei care vorbesc doar una singura. Invatarea unei noi limbi straine ii va permite creierului sa se comporte mai bine la rezolvarea unor sarcini minutioase, precum planificarea si rezolvarea problemelor.

Citește și:

Un alt beneficiu in a fi multilingvistic este ca poti sa te observi mai bine pe tine, gandurile si emotiile tale ca si cum ar fi altcineva. Unii oameni care vorbesc mai multe limbi au in general o voce in interiorul capului lor care vorbeste in alta limba si actioneaza ca un consilier personal. Acest lucru este extrem de util pentru empati.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.