Hipertensiunea arteriala este un factor de risc major pentru cazurile de atac de cord (infarct miocardic), insuficienta cardiaca, anevrisme ale arterelor (de exemplu anevrism aortic), boala arteriala periferica si este cauza bolilor renale cronice. Chiar si o crestere moderata a valorilor tensiunii arteriale este asociata cu o speranta de viata mai redusa.

foto interior si prima pagina: pilipphoto, Shutterstock

Modificarea obiceiurilor alimentare si a stilului de viata pot aduce ameliorari, tinand sub control tensiunea arteriala, si pot reduce riscurile asociate cu complicatii ale starii de sanatate.

Iata 8 alimente care scad tensiunea arteriala.

1. Sfecla rosie

Sucul de sfecla rosie reduce tensiunea arteriala, micsorand riscul bolilor cardiovasculare si prevenind aparitia atacului cerebral, arata un studiu recent realizat de oamenii de stiinta de la o universitate londoneza. Potrivit acestora, persoanele care beau zilnic cate un pahar de suc de sfecla rosie au tensiunea arteriala mai mica decat oamenii care nu recurg la acest „tratament”. Cercetatorii au pus acest efect pe seama nitratilor continuti de sfecla rosie. Acestia actioneaza asupra organismului, dilatand vasele de sange.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: