Setari Cookie-uri

3 Perspective profunde care vor deschide usa sufletului tau

Exista anumite momente in viata care ne pot transforma intr-un mod minunat. Acestea au loc atunci cand apare o mare schimbare in constiinta noastra, facandu-ne sa experimentam realitatea dintr-o perspectiva cu totul diferita. Acestea sunt momentele care ne ajuta sa crestem din durerea noastra si sa ne maturizam in cea mai buna varianta a noastra.

2. Dragostea adevarata nu doare

Cand oamenii iubesc, ei plaseaza conditii pentru dragostea lor. Cand aceste conditii nu sunt indeplinite, ei sunt dezamagiti si raniti. Apoi, ei percep dragostea ca ceva dureros si de evitat.

Insa, dragostea adevarata nu conditioneaza. Adevarata iubire ofera totul fara a cere ceva in schimb. Chiar daca nu este reciproca, dragostea nu pune conditii pentru o persoana care iubeste cu adevarat.

3. Raul nu exista

Cand, sa presupunem, o persoana face un act de violenta, o catalogam imediat ca o persoana rea, bazandu-ne doar pe dezacordul nostru fata de comportamentul sau. Insa ce se intampla daca aceasta persoana traieste in conditii dure si reactioneaza intr-un mod violent ca urmare a acestui fapt?

Nu exista persoane in viata care sa fie rele - oamenii se pot comporta in moduri pe care le consideram aberante din numeroase motive si sa ii numim rai fara a afla de ce actioneaza asa nu ne ajuta sa ii intelegem deloc - de fapt, ne distorsioneaza perceptia si creeaza o bariera psihologica intre noi si ei.

Citește și:

Atunci cand judecam oamenii, le proiectam in esenta o imagine care nu are de-a face cu cine sunt cu adevarat. Pentru a ii intelege mai bine, trebuie sa renuntam la prejudecatile noastre si sa examinam in mod sincer circumstantele vietii care ii determina sa gandeasca si sa se comporte in anumite moduri. Astfel, vom vedea lucrurile din propria lor perspectiva, iar asta ne va trezi empatia fata de ei si vom ajunge sa ii tratam cu compasiune.

Vizionare placuta


Kudika
20 Decembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.