Setari Cookie-uri

5 Moduri inteligente pentru a face fata oamenilor dificili si negativi

Este greu sa faci alegeri intelepte intr-un moment dificil. Insa cand alegem sa castigam si sa transformam durerea intr-o crestere si o forta personala, nu doar ca ne imbunatatim viata, ci imbunatatim si viata oamenilor pe care ii iubim. 

Indiferent de varsta pe care o avem sau de situatia noastra sociala, vor exista intotdeauna oameni dificili care isi vor dori doar sa se joace cu mintea noastra. Uneori pot fi colegii de la locul de munca, alteori vecinii din bloc sau chiar membrii familiei.

foto interior si prima pagina: bruniewska Shutterstock

Asa cum vor exista intotdeauna oameni dificili si negativi, exista si puterea noastra de a alege modul in care sa le raspundem. Ii lasam sa faca din durerea lor durerea noastra? Sau alegem sa transformam acea durere in crestere personala? Ii lasam sa castige? Sau alegem sa castigam?

Este greu sa faci alegeri intelepte intr-un moment dificil. Insa cand alegem sa castigam si sa transformam durerea intr-o crestere si o forta personala, nu doar ca ne imbunatatim viata, ci imbunatatim si viata oamenilor pe care ii iubim. Iata care sunt cateva dintre cele mai bune strategii pentru a face fata oamenilor negativi si dificili:

Citește și:

1. Detaseaza-te de parerile dificile ale altor oameni

Reactiile oamenilor fata de tine sunt legate de perspectivele lor si de experientele trecute. Daca unele persoane considera ca esti minunata sau, din contra, ca esti o persoana rea, este vorba mai mult despre ele si despre modul in care acestea vad lumea. Creeaza-ti un scut cand vine vorba despre parerea altor persoane cu privire la propria persoana si incearca sa nu te mai lasi atat de mult influentata de acestea.

2. Ureaza-le o zi buna si continua-ti ziua

Nu iti scade standardele si nici nu uita ca renuntarea la asteptarile mari de la alte persoane este cea mai buna modalitate de a evita dezamagirea acestora. Nu exista niciun motiv ca altii sa te trateze asa cum ii tratezi tu - nu toata lumea are aceeasi inima ca a ta. Gandeste-te la asta. Nu lasa pe nimeni sa iti schimbe starea de spirit.

Citește și:

3. Modeleaza-ti comportamentul pe care vrei sa il vezi

Cand cineva insista sa impinga ostilitatea si drama catre tine, fii un exemplu de existenta pura. Ignora furia si concentreaza-te asupra compasiunii. Inspira, incurajeaza, educa si raspandeste tipul de comportament pe care vrei sa il vezi in oamenii din jurul tau.

4. Preia controlul pozitiv asupra conversatiilor negative

Este bine sa schimbi subiectul, sa vorbesti despre ceva pozitiv sau sa conduci conversatii departe de drama. Fii dispusa sa nu fii de acord cu oamenii dificili si sa faci fata consecintelor.

5. Lasa-i sa stie ca nu iti pasa

Aceasta este, in esenta, o ultima solutie. Daca ai incercat sa comunici cu respect cu o persoana dificila, insa aceasta insista, este timpul sa vorbesti si sa ii spui frumos ca nu vrei sa mai continui discutia pe acest subiect.

Vizionare placuta


Kudika
26 Ianuarie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.