Setari Cookie-uri

Top 4 cele mai puternice simboluri celtice. Semnificațiile ascunse ale mandalelor

În general, mandalele erau instrumente pentru a deschide și a îmbogăți mintea. Acestea permiteau oamenilor să se scufunde în profunzimea sufletului lor și să își recapete echilibrul în gândurile interne și comportamentele externe. 

3. Simbolul Triquetra

foto: Thoom, Shutterstock

O altă mandală importantă în cultura celtică este Simbolul Triquetra (sau cu trei colțuri). Cum celții erau oameni extrem de religioși, ei au folosit acest simbol pentru a semnifica Sfânta Treime. Cu toate acestea, există multe interpretări ale acestui simbol.

Exemplele includ: spiritul, mintea și corpul. Trecutul, prezentul și viitorul. Mama, tatăl și copilul. Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.

În plus, liniile aparent fără sfârșit ar putea fi reprezentative pentru natura infinită a vieții. Cercul tras în jur reprezintă protecția pe care Divinul o oferă - o conexiune clară și sfântă.

4. Spirala Celtică

foto: bc21, Shutterstock

Ultima mandală populară în rândul popoarelor celtice este Spirala celtică, utilizată în nenumărate căi artistice. Această reprezentare se găsește adesea printre ruinele celtice gravate pe pereți de piatră, obiecte de uz casnic sau chiar bijuterii. Cu toate acestea nu este unică pentru cultura celtică antică, aceasta fiind găsită în întreaga lume.

Citește și:

Spiralele, în general, reprezintă o expansiune. Pe măsuca ce devin mai mari și mai mari, acestea curg spre exterior. Acest lucru indică înclinația noastră naturală de a extinde propriile minți, de a deveni mai conștienți de spirit și de a ne concentra asupra împrejurimilor.

Suntem mai mult decât corpuri fizice și, folosind această mandală, ne reamintim importanța creșterii și a pozitivității. Așa cum spirală continuă spre exterior, și noi trebuie să continuăm să transmitem energia pozitivă în lume.

Vizionare placuta


Kudika
6 Februarie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.