Setari Cookie-uri

Top 4 cele mai puternice simboluri celtice. Semnificațiile ascunse ale mandalelor

În general, mandalele erau instrumente pentru a deschide și a îmbogăți mintea. Acestea permiteau oamenilor să se scufunde în profunzimea sufletului lor și să își recapete echilibrul în gândurile interne și comportamentele externe. 

Grupurile de triburi antice de origine celtică au fost un popor extrem de spiritual, care găseau un simbolism profund chiar și în cele mai elementare lucruri. Ca și alte grupuri înclinate spiritual, ei au folosit mandalele pentru a își exprima credința într-un format fizic și artistic.

Mandalele erau un mod creativ și tactil de reconectare la origini și strămoși. Celții au folosit simbolurile mandalelor pentru a își vizualiza dorințele, a își imita viziunile și, în cele din urmă, pentru a își îmbogăți cultura și tradițiile.

În general, mandalele erau instrumente pentru a deschide și a îmbogăți mintea. Acestea permiteau oamenilor să se scufunde în profunzimea sufletului lor și să își recapete echilibrul în gândurile interne și comportamentele externe.

Citește și:

Iată care sunt cele mai importante mandale ale celților potrivit sunsigns.org:

1. Copacul vieții

foto: artdock, Shutterstock

Una dintre cele mai iconice mandale celtice este Copacul vieții. Admirația și respectul pentru copaci au fost în centrul fiecărui trib celtic. Ramurile copacului reprezintă legătura dintre lumea muritorilor și lumea de dincolo, lumea nevăzută.

În ochii celților, întregul cosmos putea fi descris într-un singur copac, în care rădăcinile cresc adânc, iar ramurile se ridică spre ceruri. Toate viețile erau adăpostite în acest copac deoarece el era baza Universului.

2. Nodul celtic

foto: Mikhail Zyablov, Shutterstock

Nodul celtic este alt simbol faimos al istoriei și culturii acestui grup. Mandala este răspândită în diferite forme de artă datorită universalității sale, cu noduri variind de la simple la foarte complicate. Semnificația simbolică asociată acestui nod celtic este destul de simplă: interconectarea.

Citește și:

Celții credeau mult între legătură dintre viață și eternitate. Concentrându-se pe această mandală, ei puteau să își urmeze fluxul și să facă legături intuitive cu propria lor călătorie prin viață. În plus, acest simbol celtic este legat și de conexiunea cu strămoșii lor.

Vizionare placuta


Kudika
6 Februarie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.